Fenerbahçe Fenerbahçe'de rekor bonservis satışı! Şartları kabul etti iddiası

Fenerbahçe'de rekor bonservis satışı! Şartları kabul etti iddiası

28.08.2022 - 13:42 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde aldığı sonuçlarla moral bulan Fenerbahçe'de transfer gelişmeleri son hızıyla sürüyor. Sarı-lacivertlilerde Kim Min Jae'in ardından bir ayrılık daha yaşanacak. Eğer transfer gerçekleşirse bonservis rakamı sarı-lacivertli kulübün tarihine geçecek.

Fenerbahçede rekor bonservis satışı Şartları kabul etti iddiası

Teknik patron Jorge Jesus yönetiminde kısa sürede başarılı saha sonuçları alan Fenerbahçe’de moraller üst seviyeye çıktı. UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek olan sarı-lacivertlilerde Kim Min Jae'in ardından bir ayrılık daha yaşanacak. Eğer transfer gerçekleşirse bonservis rakamı sarı-lacivertli kulübün tarihine geçecek.

Haberin Devamı

TRANSFER EDİLEN OYUNCULAR

Sarı-lacivertliler oldukça hareketli geçen yaz transfer döneminde; Lincoln Henrique, Bruma, Emre Mor, Willian Arao, Joshua King, Gustavo Henrique, Tiago Çukur, Luan Peres, İrfan Can Eğribayat ve Alioski'yi kadrosuna kattı.

İLK RAKİP DİNAMO KİEV

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi B Grubu’ndaki fikstürü belli oldu. Sarı-lacivertli takım ilk maçını 8 Eylül Perşembe günü evinde Dinamo Kiev’le oynayacak. Müsabaka saat 19.45’te başlayacak. Diğer maçların programı şöyle:

15 Eylül Perşembe: Rennes-Fenerbahçe (22.00), 6 Ekim Perşembe: Fenerbahçe-AEK Larnaca (22.00), 13 Ekim Perşembe: AEK Larnaca-Fenerbahçe (19.45), 27 Ekim Perşembe: Fenerbahçe-Rennes (19.45), 3 Kasım Perşembe: Dinamo Kiev-Fenerbahçe (23.00)

Haberin Devamı

JOAO PEDRO HEYECANI

Sezonun flaş transferlerden olan Joao Pedro artık forma giymeye hazır hale geldi. Transfer olduğunda sakatlanan ve 1 aydır sahalardan uzak kalan Brezilyalı futbolcu, yarın akşamki Konyaspor maçının kadrosunda yer alacak. Jorge Jesus’un Joao Pedro’ya forma vermek istediği belirtildi. 30 yaşındaki yıldızın durumunu antrenmanlarda yakından takip eden Jesus, ilk 11’de şans verme konusunda da sıcak bakıyor. Joao Pedro’nun antrenmanlarda da bir hayli istekli olduğu kaydedildi.

Fenerbahçede rekor bonservis satışı Şartları kabul etti iddiası

SZALAI İÇİN DEV TEKLİF
Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olan Kim Min Jae'den sonra partneri Attila Szalai ile de yollar ayrılıyor. İngiliz ekiplerinin uzun süredir peşinde olduğu Macarlı yıldız ile ilgili henüz ciddi bir adım atılmamıştı. İtalyan ve İspanyol kulüplerinin de ilgilendiği Szalai için Rus ekibi Zenit dev bir teklif yaptı.

ZENİT'TEN 19 MİLYON EURO

Fenerbahçe 15 milyon euro bonservis bedelinin altında futbolcuyu vermeyi düşünmüyordu. Son olarak Rus Zenit Kulübü bu bonservis bedeline çıkabileceğini belirtti. Zenit'in 17+2 milyon euro verdiği ve bu transferin bittiği iddia edildi. Öte yandan Petersburg'dan stoper Dejan Lovren'in ayrılacak olması bu transfer ihtimalini daha da artırdı. Bu rakam resmiyete dökülürse Szalai, sarı-lacivertli kulübün yüksek bonservise sattığı ilk 4 futbolcu içinde yer alacak.

Haberin Devamı

Öte yandan gazeteci Yağız Sabuncuoğlu: "Zenit'in, Attila Szalai için Fenerbahçe'ye teklifi bonuslarla birlikte 20 milyon Euro'ya yaklaştı." ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDİYOR

Daha önce transferde birçok Avrupa kulübüyle anılan Attila Szalai'nin Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 tarihine kadar devam ediyor. 1.92 boyundaki Szalai, sol bek ve stoperde oynayabiliyor.

WEST HAM'DA STOPER KRİZİ
İngiliz ekibi West Ham United da Szalai ile ilgilenmeye devam ediyor. İngiliz ekibinde stoper Angelo Ogbonna'nın da sahalardan bir süre uzak kalacağı açıklandı. Stoper kriziyle uğraşan ve kadrosunda sadece sağlıklı savunmacı olarak Kurt Zouma bulunan West Ham'ın teknik patronu David Moyes, bu bölgeye transfer yapacaklarının mesajını 2-0 kaybedilen Manchester City maçı sonrası vermişti.

KIM MIN JAE 18 MİLYON 50 BİN EUROYA NAPOLI'YE TRANSFER OLDU
Diğer yandan Fenerbahçe'de ayrılıklar da yaşanıyor. Geçen sezon performansıyla göz dolduran ve tüm dikkatleri üzerine çeken Kim Min Jae tercihini Napoli'den yana kullandı. Serie A ekibi, yönetimin takımda kalmak için uğraş verdiği Güney Koreli savunmacı için 18 milyon 50 bin euro bonservis bedeli ödeyerek transferi gerçekleştirdi. Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, "Oyuncuya formamızı giydiği süre boyunca ortaya koyduğu performans için teşekkür ediyor; kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz" denildi.

Haberin Devamı