FenerbahçeFenerbahçe'de Jose Mourinho'dan Filip Kostic'e mesaj! 'Hazır ol'

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan Filip Kostic'e mesaj! 'Hazır ol'

08.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Transferin son günlerinde Fenerbahçe’ye gelen tecrübeli futbolcu ilk maçında Teknik Direktör Jose Mourinho’nun gözüne girdi. Portekizli çalıştırıcı, Kostic’e hem bekte hem de kanatta daha fazla görev vermeyi düşünürken, bunu öğrencisiyle de paylaştığı öğrenildi.

Fenerbahçede Jose Mourinhodan Filip Kostice mesaj Hazır ol

Fenerbahçe’de Kostic’in forma giydiği ilk maçtaki performansı hem yönetimi hem de teknik heyeti sevindirdi. Bu transfer gerçekleşmeden herkesin kafasındaki soru işareti Oosterwolde’nin bütün sezonu tek başına kaldırıp kaldıramayacağıydı. Yönetim bunun üzerine Kostic’i kadrosuna kattı. Hem bek hem kanat oynayabilen tecrübeli futbolcu neler yapabileceği konusunda daha ilk maçta herkese olumlu mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Antalyaspor maçında ikinci yarıda oyuna giren ve skoru 2-0’a getiren golde ortayı açan isim olan Kostic, bu müsabakada önce sol bek, ardından da kanatta görev yaptı. Teknik Direktör Jose Mourinho’nun, Avrupa listesine yazılmayan öğrencisini Trendyol Süper Lig maçlarında daha fazla kullanacağı öğrenildi. Maximin’in performansını daha yukarı çekmesini isteyen Portekizli çalıştırıcı Kostic’e zaman zaman kanatta, zaman zaman da Oosterwolde’yi dinlendirmek için bekte görev verecek.

Bu düşüncesini, yıldız futbolcuyla da paylaşan Mourinho’nun adeta Kostic’e ‘hazır ol’ mesajı verdiği öğrenildi. Portekizli çalıştırıcının ayrıca oyuncusuna milli arayı iyi değerlendirmesi ve fizik gücünü daha yukarıya çıkarması gerektiğini de söylediği bildirildi. Özellikle Tadic’in desteğiyle uyum sorununu çabuk atlatan Kostic de milli arada daha fazla çalışacağının sözünü verdi.

Haberin Devamı

MOURINHO'NUN GÜVENİ TAM

Herkes son haftalarda Fenerbahçe’nin futbolunu eleştirse de Teknik Direktör Jose Mourinho’nun öğrencilerine güvendiği öğrenildi.

Yeni bir hocanın istediği sistemin bir anda oturmayacağını düşünen Portekizli çalıştırıcının kritik haftalarda oyundan önce sonuca önem verdiği bildirildi. Öğrencileriyle yaptığı her toplantıda eksikleri dile getiren tecrübeli teknik adamın her şeyden önce 90 dakika sonunda kazanan taraf olmaları gerektiğine vurgu yaptığı ortaya çıktı.

Kazanarak yüksek motivasyon ve morali korumayı amaçlayan Mourinho’nun zaman içinde de beklenen pozitif futbolu ortaya koyacaklarını düşündüğü bildirildi. Önce sonuç isteyen Mourinho’nun, milli arada antrenmana çıkan isimlerin performansını daha yukarıya çıkarmak için fizik yükleme yapacağı öğrenildi.

Öte yandan Mourinho, Union maçının ardından ‘etkinizi ne zaman göreceğiz’ sorusuna “Mourinho etkisi dediğiniz şey, kupalar kazanmaktır. Biz eylül ayında bunu yapamayız çünkü bu zamanda kaldırılacak bir kupa yok. Gittiğim her kulüpte kupalar kazandım. Her kulüpte yarattığım efekt bu” cevabını vererek iddiasını ortaya koymuştu.

OSAYI'NİN TALİBİ ÇOK

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve sarı-lacivertli kulüpteki geleceği netleşmeyen Osayi Samuel’in talibi her geçen gün artıyor. Sarı-lacivertli oyuncuyu isteyen kulüplerin arasına İngiltere’den Norwich City ve Fransa’dan Lens’in eklendiği öğrenildi.

Fenerbahçe Yönetimi ile bir görüşme yapmayan tecrübeli futbolcunun, sarı-lacivertli kulübün teklifine göre kararını netleştireceği ve gelen teklifleri değerlendireceği öğrenildi.

Yazarlar