FenerbahçeFenerbahçe'de Jose Mourinho, Edin Dzeko'da ısrarcı! Fred varsa sorun yok

Fenerbahçe'de Jose Mourinho, Edin Dzeko'da ısrarcı! Fred varsa sorun yok

27.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Rizespor deplasmanında tek forvete dönen Portekizli çalıştırıcının yine ilk tercihi tecrübeli golcü oldu. Bunun en önemli iki sebebi ise Dzeko’nun oyunu önde kurması ve sezon başından itibaren yakaladığı formu.

Fenerbahçede Jose Mourinho, Edin Dzekoda ısrarcı Fred varsa sorun yok

Transfer döneminin başından itibaren, ‘Dzeko kalsa bile takıma birinci golcü alınacak’ söylemlerinin ardından En Nesyri gibi yıldız bir golcü alınmasına rağmen Boşnak golcü, Teknik Direktör Jose Mourinho’nun vazgeçilmezlerinden biri olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Portekizli çalıştırıcı, Göztepe karşısında iki forvetini de sahaya sürmüş, ancak önceki günkü Çaykur Rizespor maçında sarı-lacivertliler tek forvete dönerken şans bulan isim yine Dzeko oldu.

Mourinho’nun bu tercihinin altında iki nedenin yattığı öğrenildi. Bunlardan ilki tecrübeli forvetin oyunu önde kurması. Zaman zaman orta alana gelip arkadaşlarına yardım da eden Dzeko takımdaki birçok ismi tanımasının artısını iyi kullanıyor, onlarla iyi iletişim kuruyor.

İkinci neden ise sarı-lacivertli futbolcunun formu. 38 yaşındaki forvet Çaykur Rizespor deplasmanında ikinci golünü attı. Dzeko, bu golle birlikte bu sezon çıktığı yedinci maçta, 7. kez ağları havalandırmayı başardı.

FRED VARSA SORUN YOK

F.Bahçe’de Fred sahalara fırtına gibi döndü. Geçen sezon Brezilyalı yıldızı kadrosuna katan ve o günden itibaren onun olmadığı maçlarda büyük zorluk yaşayan, zaman zaman da puanlar kaybeden sarı-lacivertli takımda aynı sıkıntı bu sezon da devam etmişti. Önce Şampiyonlar Ligi’nde Lille’e elenilmiş, ardından da Süper Lig’de ilk puan kaybı yaşanmıştı.

Haberin Devamı

Tek bir oyuncunun yokluğunun takımı ne kadar etkilediği önceki günkü Çaykur Rizespor maçında bir kez daha ortaya çıktı. Sahalara bu maçla geri dönen tecrübeli futbolcu kariyerinin ilk hat-trick’ini yaparken, takımın performansını da adeta ikiye katladı.

Fred, 55 kez topla buluşurken, İsmail ve Djiku’nun ardından bu istatistikte 3. sırayı aldı. Brezilyalı futbolcu iki kez pas arası da yaparak savunmaya da yardımcı oldu.

İSMAİL YÜKSEK KENDİNE GELDİ

Fred’in dönüşü en çok İsmail Yüksek’e yaradı. Partneri Fred ile iyi bir ikili olan milli futbolcunun başarılı oyunu Çaykur Rizespor maçındaki rakamlarına da yansıdı. 70 pas denemesinde bulunan sarı-lacivertli futbolcu %91 isabet oranı yakaladı.

8 ikili mücadeleye giren İsmail Yüksek bunların 6’sını kazanarak bu alanda da başarılı performans ortaya koydu. 7 top kapan, 3 top uzaklaştıran tecrübeli futbolcu, 2 pas arası da yaparak oyunun savunma tarafında hatasıza yakın oynadı.