FenerbahçeFenerbahçe'de bu kez başka bir maç olacak!

Fenerbahçe'de bu kez başka bir maç olacak!

04.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de teknik heyet, Lugano eşleşmesine kıyasla Lille deplasmanında daha etkili bir futbol bekliyor. Fransız ekibinin kendi sahasında oyunu kontrol etmek için alacağı risklerin özellikle geçişlerde önemli fırsatlar sunacağı ve bu durumun tur kapısını aralayabileceği hesaplanıyor.

Fenerbahçede bu kez başka bir maç olacak

Lugano engelini iki galibiyetle geçen Fenerbahçe’de tüm gözler Lille’e çevrildi. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransız ekibi ile salı akşamı deplasmanda oynayacağı ilk maçtan avantajlı bir skorla ayrılmanın hesaplarını yapan sarı-lacivertlilerde bu müsabakada daha etkili bir oyun bekleniyor.

Haberin Devamı

Mütevazı İsviçre temsilcisi Lugano karşısında tur geçilse de oyun anlamında sıkıntılar vardı. Transferlerin takıma dahil olmamasının yanı sıra yeni oyun sistemine adaptasyon konusunda yaşanan sıkıntılar bu durumda öne çıkmıştı. Ayrıca rakibin oyun tarzı da sarı-lacivertlileri zorlayan bir başka unsur oldu.

Lille takımı ise Lugano’dan farklı olarak özellikle kendi sahasındaki ilk maçta oyunu kontrol altına almaya çalışacak. Fransız ekibinin hücumlarda risk aldığı anlar da olacak. Bu da doğal olarak Fenerbahçe’nin oyun sistemi için önemli bir unsur olan geçişlerde alan bulmasını sağlayacak.

Ayrıca sarı-lacivertliler yeni sezonda önde çok fazla baskı yapmayıp, rakibi üzerine çekmeye çalışacak. Hazırlık pasları da bu açıdan yeni dönemde büyük önem taşıyor. Bu hazırlık pasları ve geriden oyun kurma sırasında rakibin buna cevap vermesi hedefleniyor.

Bruno Genesio yönetimindeki Lille takımının oyun tarzı buna imkan sağlıyor. Bu nedenle Lille eşleşmesinde Fenerbahçe’de oyun anlamında daha etkili bir performans bekleniyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Lugano’yu ilk maçta 4-3, Kadıköy’deki rövanşta 2-1 yenerek turu geçse de oyun anlamında genel olarak beklentilerin altında kalmıştı.

FAVORİ İSİM AMRABAT

Fred’in Lugano rövanşında yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle orta saha arayışlarını hızlandıran Fenerbahçe’de çalışmalar devam ediyor.

Sarı-lacivertlilerde özellikle 6 numara takviyesi konusunda kritik görüşmeler yürütülüyor. En ciddi adaylardan biri olan Guido Rodriguez, İngiliz ekibi West Ham United ile el sıkıştı. Arjantinli futbolcunun talepleri nedeniyle ibre Sofyan Amrabat’a çevrildi. Faslı oyuncu için Fiorentina ile pazarlıklara devam edildiği aktarıldı. Amrabat’ın yanı sıra alternatif isimlerle de görüşmeler yapıldığı vurgulandı.

Jose Mourinho’nun İtalya’dan tanıdığı ve beğendiği isimlerden biri olan 27 yaşındaki Amrabat geçen sezon kiralık olarak Manchester United’da forma giymişti.

Sözleşmesindeki 20 milyon euroluk satın alma opsiyonu kullanılmayan deneyimli futbolcu 30 resmi maçta forma giyerken takımına gol ve asist katkısı yapamamıştı.

Haberin Devamı

BİRAZ DAHA ZAMAN LAZIM

Fenerbahçe’nin bu sezon yeni transferler Youssef En-Nesyri ve Allan Saint Maximin ikilisinden beklentisi büyük. Bu oyuncular, Teknik Direktör Jose Mourinho’nun özellikle istediği isimlerdi. Ancak hem kanat hem de ileri uçta sistemin en önemli parçaları olacak bu ikilinin tam kapasiteyle takıma katkı vermeleri için biraz daha zamana ihtiyaçları var.

Çalışmalarını takımla sürdüren En-Nesyri ve Maximin fiziksel olarak henüz arkadaşlarının gerisinde bulunuyor. Tam olarak hazır olduklarında sarı- lacivertliler daha da güçlenecek. Bu süreçte de eldeki kaliteli ve hazır takım devreye giriyor. Özellikle ileri uçta En-Nesyri form tutana ve hazır olana kadar Edin Dzeko büyük güvence olarak öne çıkıyor. Lugano ile oynanan maçlarda turun geçilmesinde başrol oynayan Dzeko, Lille maçlarında da en önemli kozlardan biri olacak.

Yazarlar