İngiltere Premier LigFenerbahçe maçı öncesi Manchester United'da Erik ten Hag krizi!

Fenerbahçe maçı öncesi Manchester United'da Erik ten Hag krizi!

08.10.2024 - 09:22 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Manchester United'da teknik direktör krizi yaşanıyor. İngiliz devi Kadıköy'ce oynanacak maça yeni teknik direktörüyle çıkabilir. İşte detaylar...

Fenerbahçe maçı öncesi Manchester Unitedda Erik ten Hag krizi

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde kağıt üzerindeki en güçlü rakibi olarak Manchester United gösteriliyordu. Ancak yıllardır hayal kırıklığı yaşatan Kırmızı Şeytanlar için bu sezon da çok kötü başladı. Son olarak Aston Villa ile golsüz berabere kalınması, yönetim için bardağı taşırdı.

Haberin Devamı

Bu karşılaşmada takım sahipleri ile yönetimin tam kadro tribünde olması, “Ten Hag’ın son şansı” yorumlarının yapılmasına neden olmuştu. İngiliz basını, Aston Villa maçının ardından Hollandalı menajerin kredisinin bittiğini ve kovulmasının an meselesi olduğunu öne sürdü.

YAPTIĞI AÇIKLAMA TARAFTARI ÇILDIRTTI

Ten Hag, Manchester United ile en kötü sezon başlangıcı istatistiğinde kendisine ait olan rekoru geliştirdi! Hollandalı çalıştırıcının buna rağmen Aston Villa maçından sonra yaptığı açıklama, taraftarı çıldırttı. Ten Hag, “Ligde 4 maç gol yemedik. Üst üste Porto ve Aston Villa gibi zorlu deplasmanlarda kaybetmedik. Geliştiğimizi görüyorsunuz. Bu dönemde milli ara hiç iyi olmadı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçı öncesi Manchester Unitedda Erik ten Hag krizi

İKİ İSPANYOL’DAN BİRİ

Manchester United Yönetimi, ilk olarak Inter’in teknik patronu Simone Inzaghi’nin kapısını çaldı. Ancak İtalyan çalıştırıcı olumsuz yanıt verdi. İngiliz devinin şu anda iki İspanyol hocayla görüşme yürüttüğü belirtildi: Xavi Hernandez ve Xabi Alonso... Xavi, geçtiğimiz sezon Barcelona’dan ayrılmıştı. Alonso ise geçen yıl rüya gibi bir başarıya imza atıp, Almanya’da Leverkusen ile namağlup şampiyon olmuş ve Avrupa Ligi’nden final oynamıştı.

EN KÖTÜ BAŞLANGIÇ

ManU Yönetimi’nin kısa sürede bu ikiliden biriyle anlaşıp Ten Hag’ın görevine son vermesi bekleniyor. Manchester United, büyük ihtimalle 24 Ekim’de Fenerbahçe ile Kadıköy’de oynayacağı Avrupa Ligi maçına yeni hocasıyla çıkacak. ManU, Premier Lig’de 7 maçta sadece 2 kez kazanıp 8 puan topladı ve 14. sırada yer alıyor. Bu, kulüp tarihinin en kötü başlangıcı olarak kayıtlara geçti. Manchester United, Avrupa Ligi’nde ise Twente ve Porto ile berabere kaldı.