FenerbahçeFenerbahçe, Bruma'nın satın alma opsiyonunu kullandı! İşte ödenecek rakam

Fenerbahçe, Bruma'nın satın alma opsiyonunu kullandı! İşte ödenecek rakam

20.01.2023 - 16:49 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli kulüp, Portekizli oyuncunun satın alma opsiyonunun kullanıldığını duyurdu. Bruma için ödenecek rakam açıklandı.

Fenerbahçe, Brumanın satın alma opsiyonunu kullandı İşte ödenecek rakam

Fenerbahçe yönetimi, sezon başında kiralık olarak renklerine kattığı Bruma'nın satın alma opsiyonunu kullandı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kadromuzda kiralık olarak yer alan Armindo (Bruma) Tué Na Bangna'nın kulübü Psv Eindhoven ile satın alma opsiyonunun kullanımı konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Bu anlaşma sonucunda Psv Eindhoven kulübüne 4.250.000 Avro transfer bedeli ödenecektir."

PSV'DEN AÇIKLAMA

PSV Eindhoven Kulübü'nden ise şu açıklama yapıldı: "Bruma, sezon sonu geçerli olmak üzere zorunlu satın alma opsiyonuyla Fenerbahçe'ye kiralık gitmişti. Transfer şimdi gerçekleşti ve böylece kalıcı transfere çevrildi."

192 DAKİKA FORMA ŞANSI BULDU

Bruma, Fenerbahçe formasıyla şu ana kadar, 1 Süper Lig, 2 Şampiyonlar Ligi ön eleme ve 2 Avrupa Ligi eleme maçında 192 dakika forma giydi. Portekizli oyuncu yabancı kuralı nedeniyle TFF'nin listesine yazılmadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Brumanın satın alma opsiyonunu kullandı İşte ödenecek rakam

KONTENJANA TAKILDI
Teknik direktör Jorge Jesus'un 'yaratıcı futbolcu' olarak lanse ettiği Bruma'da hesaplar tutmadı. Deneyimli oyuncu, sezon başında yaşadığı sakatlık ve yabancı kontenjanının da açılmaması nedeniyle kadroya kayıt edilmedi.

BİR YABANCI İLE VEDALAŞILMALI
Dünya Kupası arasında takımla birlikte çalışan Bruma hazırlık maçlarında Jorge Jesus'tan süre aldı. Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcunun kaydını yaptırması için bir yabancı futbolcusu ile yollarını ayırması gerekiyor.

'ALİ KOÇ BİZE BRUMA'YI ÖNDERDİ'
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım katıldığı bir programda Fenerbahçe'nin de kendilerine 2 oyuncu önerdiğini aktaran Yıldırım, "Ali Koç bize Bruma ve Mauricio Lemos'u önerdi bizim stopere ihtiyacımız yok dedim. Kartal Kayra Yılmaz ile görüştük Ümraniye'de kiralık olarak oynuyor orada mutsuzdu teklif yaptık gelmek istedi ama Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Kayra'yı bırakmak istemedi" ifadelerini kullandı.

HOLLANDA'DA GÜNDEM OLMUŞTU
Bruma'nın lisansının çıkarılmaması Hollanda basınında geniş yer bulmuştu. 27 yaşındaki sol kanat için Voetbal International'de yer alan haberde "Fenerbahçe, Bruma için acı verici bir karar aldı" başlığı kullanılmıştı. Voetbal Primeur ise "Bruma için bir aksilik daha" ifadeleriyle Fenerbahçe'nin kararını okuyucularına duyurmuştu. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Brumanın satın alma opsiyonunu kullandı İşte ödenecek rakam