Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko, Fransa'da hayalleri yıktı!

Fenerbahçe Beko, Fransa'da hayalleri yıktı!

10.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki galibiyetin ardından Monaco’ya artık turu geçtiği gözüyle bakan Fransızlar’daki üzüntü manşetlere yansıdı, ortaya çıkan tablo, ‘Beklenmedik yenilgi’, ‘Büyük hayal kırıklığı’ ifadeleriyle karşılandı.

Fenerbahçe Beko, Fransada hayalleri yıktı

Fenerbahçe Beko’nun uzun yıllar unutulmayacak bir maçın sonunda, Monaco’yu yenerek THY Euroleague’de Final Four’a kalması, Fransa’da yankı uyandırdı. Serinin dördüncü maçını kazanarak durumu 2-2 yapan ve saha avantajını eline geçiren Fransız ekibine artık Final Four’da gözüyle bakılırken, sarı-lacivertlilerin beşinci maçtaki zaferi ‘beklenmedik’ ve ‘hayal kırıklığı’ ifadeleriyle karşılandı.

L’Equipe gazetesi, “Turnuva tarihinde ilk kez play-off’ların beşinci maçını evinde oynayan bir takım mağlup oldu” bilgisine yer vererek, Fenerbahçe’nin tarihte bir ilki gerçekleştirdiğine işaret etti. Oyunu bir süre kontrol ediyormuş gibi göründüğü yorumu yapılan kırmızı-beyazlı takım için, “Uzatmanın son dakikasında pes etti” denildi ve sarı-lacivertlilerin beş yıl aradan sonra son dörde kaldığı okurlara aktarıldı.

Haberin Devamı

Yerel basından Monaco Matin gazetesi haber başlığında, “Görkemli bir atmosfer ama büyük hayal kırıklığı” ifadesine yer verdi. Maçın sonunun nefes kestiğine dikkat çekilen haberde, “Atmosfer muhteşemdi, hayal kırıklığı çok büyüktü” yorumu yapıldı.

Le Figaro’daki haberde ise şu ifadeler kullanıldı:

“Euroleague’de çeyrek finalde Fenerbahçe’ye elenen Monaco için hayal kırıklığı... Türk takımı, uzatma sonunda bir sayıyla mağlup oldu.”

Yazarlar