UEFA Avrupa LigiFenerbahçe, Avrupa Ligi’nde moral arıyor

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde moral arıyor

26.09.2024 - 10:31 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan temsilcimiz Fenerbahçe, Lig Aşaması’daki ilk maçında bugün Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’yi konuk edecek. Karşılaşmanın heyecanı “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ile Misli’de yaşanacak!

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde moral arıyor

Süper Lig’de oynadığı son maçta sahasında Galatasaray’a kaybeden Fenerbahçe hem liderlik şansını tepmiş hem de rakibiyle puan farkının açılmasına engel olamamıştı. UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında ise Union SG ile karşılaşacak olan Sarı-Lacivetliler, taraftarı önünde kazanarak hem morallenmek hem de UEFA Avrupa Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Bugün, saat 19.45’te Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ile Misli’de yer alacak. Karşılaşmayı Fransız hakem Benoit Bastien yönetecek.

Haberin Devamı

Yeni formatta 8 rakip

Avrupa kupalarında bu sezon hayata geçirilen yeni format ile UEFA Avrupa Ligi de lig formatıyla oynanacak. 36 takımın yer aldığı Lig Aşaması’nda bütün takımlar 4’ü iç sahada 4’ü deplasmanda olmak üzere toplam 8 maç oynayacak. Takımlar, bu 8 maçın hepsini farklı rakiplerle oynayacak yani evinde oynadığı rakibi ile deplasmanda tekrar karşılaşma gibi bir durum söz konusu olmayacak. Temsilcimiz Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi, Lig Aşaması’nda sırasıyla; Union SG, Twente (D), Manchester United, AZ Alkmaar (D), Slavia Prag (D), Athletic Bilbao, Lyon ve Midtjylland (D) ile karşılaşacak.

Union SG ile 3. randevu

Fenerbahçe ile Union SG, geçtiğimiz sezondan birbirini iyi tanıyor. İki ekip UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu’nda karşı karşıya gelmiş Fenerbahçe rakibini deplasmanda 3-0’la geçmişti. Union SG, Kadıköy’de temsilcimizi tek golle yenmesine rağmen Sarı-Lacivertliler rakibini elemeyi başarmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu’nda Lille ekibine elenerek UEFA Avrupa Ligi’ne katılmıştı. Rakibimiz Union SG ise geçtiğimiz sezon Belçika Ligi’ni şampiyon bitirmeyi başarmış ve bu sezon Şampiyonlar Ligi Play-off turunda mücadele etmişti. Slavia Prag’a elenen Union SG, Avrupa Ligi’nin yolunu tutmuştu.

Fenerbahçe, Avrupa'da 275. kez sahne alacak

Bugün, UEFA Avrupa Ligi’nde Union SG’yi konuk edecek olan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 275. mücadelesine çıkacak. Sarı-Lacivertliler, Avrupa kupalarında çıktığı 274 müsabakanın 109'undan galibiyetle ayrıldı. Yine 109 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Fenerbahçe, 56 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 374 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 391 gole engel olamadı.

Öncesinde UEFA Kupası şu anda da UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda Fenerbahçe, bugün 137. maçına çıkacak. Temsilcimiz, bu turnuvada oynadığı 136 maçta 60 galibiyet, 33 beraberlik ve 43 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda toplam 191 gol atarken; kalesinde ise 171 gol gördü.

Belçika ekipleriyle 11. kez

Haberin Devamı

Fenerbahçe, bugün oynayacağı Union SG maçı ile 11. kez bir Belçika temsilcisiyle karşılaşacak. Daha öncesinde Belçikalı ekiplerle 10 maça çıkan temsilcimiz bu maçların 5’ini kazanırken; 3 beraberlik ve 2 de yenilgi aldı.

Fenerbahçe’de Osayi-Samuel belirsiz

Sarı-Lacivertliler’de bir süredir sakatlığı bulunan Nijeryalı oyuncu Osayi-Samuel takımlara birlikte çalışmalara başladı. Ancak Union SG karşısında oynama durumu henüz netlik kazanmadı. Serdar Aziz, Levent Mercan, Bartuğ Elmaz, Oğuz Aydın, Filip Kostic, ve Ryan Kent ise isimleri UEFA’ya bildirilmediği için Avrupa müsabakalarında forma giyemeyecek.

Union SG’nin tadı yok

Geçen sezon Belçika Ligi şampiyonu olarak bitiren Union Saint-Gilloise, bu sezona ise iyi başlayamadı. 8 maç sonunda 10 puan toplayabilen rakibimiz, şu anda kendi liginde 12. sırada yer alıyor. Ayrıca Fenerbahçe maçı öncesinde cezalı Mohamed Fuseini, sakatlığı bulunan Elton Kabangu ile listede yer almayan Promise David, Lazare Amani, Casper Terho ve Guillaume François de Fenerbahçe’ye karşı oynayamayacak.

Haberin Devamı

Dikkat çeken istatistikler!

· Fenerbahçe, Kadıköy’de oynadığı son 16 Avrupa maçında 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Fenerbahçe’nin tek yenilgisi Union SG karşısında geldi.

· Fenerbahçe’nin son 5 Avrupa maçında karşılıklı goller atıldı.

· Union SG, son 6 resmi maçının 5’inde gol atamadı ve bu sezon deplasmanda oynadığı 6 resmi maçı da kazanamadı.

Misli’den yeni üyelere 50+50 TL!

Misli’ye yeni üye olan herkes 50+50 TL değerinde Misli Puan kazanıyor. Siz de Misli’ye üye olun, kampanyaya katılın ve 50+50 TL kazanma şansını yakalayın. Fenerbahçe - Union SG maçının heyecanını “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ile daha fazla yaşayın!

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde moral arıyor