20.02.2025 - 07:54 | Son Güncellenme:
Fanatik
Fenerbahçe, Avrupa'nın 2 numaralı kupasında lig aşamasını sıkıntılı şekilde geçmişti. Son maçta Braga’nın son saniye golü ofsayta takılınca, temsilcimiz 24. sırada bir üst tura yükselmişti. Sarı-lacivertli takımın play-off macerası süper başladı. Mourinho ve öğrencileri, Anderlecht’i Kadıköy’deki 3-0 mağlup ederek son 16 yolunda büyük avantaj elde etti.
2 FARKLI YENİLGİ BİLE TUR İÇİN YETECEK
Sarı-Lacivertliler, 3-0’ın rövanşına bu akşam Belçika’da çıkacak. 2 farklı yenilgi bile tur için yetecek. Ancak ne Mourinho ne de futbolcular, galibiyetten başka bir şey düşünmüyor.
ÜLKE PUANI İÇİN GALİBİYET ÖNEMLİ
Fenerbahçe, bu akşam da kazanarak hem kulüp hem de ülke puanını artırmanın hesaplarını yapıyor. Özellikle ülke puanı açısından galip gelmemiz önemli. Biz 42 bin 900 puandayız. 43 bin 300’le hemen önümüzde yer alan Çekler’in 5 takımından sadece Plzen yoluna devam ediyor.
Onlar da ilk maçta Ferencvaros’a kaybetti. Fenerbahçe son 16 vizesi alırsa, Çekler’i yakalama hatta geçme şansımız olacak.
1 MİLYON 750 BİN EURO GELİR
Öte yandan Fenerbahçe, Avrupa’da şu ana kadar 13 milyon 800 bin Euro gelir elde etti. Son 16’ya kalınması halinde 1 milyon 750 bin Euro daha kasaya girecek. Avrupa Ligi’nde çeyrek final aşamasında 2 milyon 500 bin Euro, yarı finalde 4.2 milyon Euro ödül var. Finali kaybeden 7 milyon Euro, şampiyon olan ise 13 milyon Euro daha kazanacak.