Dünyadan Futbol FA Kupası’nın galibi Liverpool

FA Kupası’nın galibi Liverpool

15.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin en prestijli kupalarından FA Kupası’nda gülen taraf Liverpool oldu. Penaltılara kadar uzayan maçta Kırmızılar güldü, bu sezonun ikinci kupasını müzesine götürdü, Chelsea ise beyaz noktada üzüldü.

FA Kupası’nın galibi Liverpool

İngiltere’de FA Kupası finalinde Chelsea ile Liverpool karşılaştı. Wembley’de oynanan dev finalde kupayı kazanan taraf penaltılar sonucu Liverpool oldu. Kırmızılar 6-5’lik skorla güldü.

Haberin Devamı

Liverpool adına maçın kırılma anı takımın yıldız ismi Mohamed Salah’ın 33. dakikada çıkmak zorunda olması idi.

Roman Abramovic sonrası ilk finaline çıkan Chelsea ise maçta oyunu daha çok kontrol eden taraf oldu. 90 dakika boyunca her iki ekip de gol sesi çıkaramadı. Uzatmalara giden maçta yine taraflar sessizliği bozamayınca final mücadelesi penaltılara kaldı. Wembley’de taraftarların beklediği goller seri penaltı atışlarında geldi. Chelsea’de takım kaptanı Azpilicueta penaltıyı gole çeviremeyen isim oldu. Liverpool’da da takımın yıldızlarından Sadio Mane beyaz noktada da golü yapamadı. Penaltılar da uzasa da Liverpool bu kez hataya fırsat tanımadı ve Jota zaferi getiren gole imzasını attı.

Bu sonuçla beraber Liverpool bu sezon ikinci kez kupa kazanırken, tarihinde de 8. kez bu kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Haberin Devamı

 

Lewandowski’nin Bayern adına en güzel golleri