FenerbahçeF.Bahçe'de Yüksek Divan Kurulu Toplantısı

F.Bahçe'de Yüksek Divan Kurulu Toplantısı

19.01.2013 - 12:25 | Son Güncellenme:

Aziz Yıldırım: ”Bugün tarihimizin önemli günlerinden biri. Geleceğe vuracağımız damganın ilk adımını atacağız” dedi.

F.Bahçede Yüksek Divan Kurulu Toplantısı

Fenerbahçe Kulübü’nün olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan toplantıda, kürsüye ilk çıkan kulüp başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda tarihi günlerinden birini yaşadıklarını belirterek, ”Bugün bizim için tarihimizin önemli günlerinden biri. Çünkü bu divanda kulübün alacağı, vereceği ’Şunu yapacağız’ diye konuşmayacağız. Geleceğe vuracağımız damganın ilk adımını atarak, neler yapacağımızı açıklayacağız. Bundan sonra divan toplantılarında yapacaklarımızı yanımızda çalışan arkadaşlarımız anlatacak” dedi.

Fenerbahçe’nin yeni bir yapılanmaya girme mecburiyetinin olduğunu vurgulayan başkan Yıldırım, ”Bugün arkadaşlarımızın yapacağı sunumla neler yapacağımızı anlatacağız. Önce UEFA kriterleri dışında da bunu yapmak lazımdı. Belki geç kaldık, ama iyice olgunlaştırdık” ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, gazetelerde çıkan haberlere bundan sonra divan toplantısında cevap vermeyeceğini kaydederek, şöyle devam etti: ”Gazetelerde yazılan bazı haberler var. ’Hisse senedi sattılar, şöyle oldu, böyle oldu, maliye araştırdı hiçbir şey bulamadı’ diyorlar. Artık burada medyaya cevap vermeyeceğiz. Sizler bize hesap sorabilirsiniz. Sizin sorduğunuz her şeye burada cevap vereceğiz. Biz bu tüzüğü bilen insanlarız. Tüzüğe göre kulübü yönetiyoruz. Ne zaman genel kuruldan izin almamız gerektiğini biliyoruz.” -Kulübün CEO’sunu kürsüye çağırdı- Aziz Yıldırım, konuşmasının sonunda kulübün üst yöneticisi (CEO) olarak görevlendirilen Hakkı Hasan Yılmaz’ı kürsüye çağırarak, Yılmaz’dan kendisini üyelere tanıtmasını istedi.

Başkan Yıldırım, Sermaye Piyasası Kurulu’na göre Futbol AŞ’de dışardan iki yönetici atandığını da hatırlatarak, ”Vefa Küçük ve Cengiz Solakoğlu dışardan yönetici olarak atandı. Vefa Bey idarecilikten geldiği için daha yumuşak, ama Cengiz Bey daha sert, ’Hiçbir şey alamazsınız, yapamazsınız’ diyor. Onun için hiçbir alım yapmayacağız bu ara” diyerek sözlerini tamamladı.

CEO, yönetim kurulu masasında oturdu

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü’nün, üst yönetici (CEO) olarak görevlendirdiği Hakkı Hasan Yılmaz da toplantıda yer aldı. Yılmaz, toplantıda yönetim kurulunun yer aldığı masada yöneticilerle birlikte oturdu.

Hakkı Hasan Yılmaz, Aziz Yıldırım’ın çağrısı üzerine kürsüye gelerek, kendisini tanıttı. Yılmaz, 40’dan fazla şirket yönettiğini belirterek, ”Spor endüstrisinden anlamam, kulüpçülüğü bilmem. Hayatımda Fenerbahçe haricinde hiçbir kulübe, hiçbir partiye üye olmadım. Burada olmamın bir tek nedeni Fenerbahçeli olmam. Umarım el birliğiyle doğru adamları atarız, el birliğiyle Fenerbahçe’yi ileriye taşırız” diye konuştu.

Değişimi kendi lehlerine çevirmeye çalışacaklarını anlatan Yılmaz, şunları söyledi: ”Amacımız 106 yıllık başarılı kulübün daha sonraki yüzyıllara nasıl taşıyacağımızın şimdiden planını yapmak. Kurumsallaşmak demek bir amaç değildir, bir araçtır. Uzun vadeli, tutarlı başarılar, sürdürülebilirlik için çok önemli araç. Bizim amacımız Fenerbahçe’yi Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük kulüplerininden biri yapmak. Kurumsallaşma büyük hedefleri her zaman göz önünde bulundurmak, plan, şeffaflık, her şeyle ilgili hesap verilebilirlik demektir. Kurumsallaşma bürokrasi demek. Bürokrasi olmadan kurumsallaşma olmaz.” -Voleybol ve basketboldaki kupaların da formada gösterilmesi isteği- Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda, divan başkanlığına iki dilekçe verildi.

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay’ın ”Taraftarın talebi” diye okuduğu dilekçede, voleybol ve basketbolda Avrupa ve dünyada kazanılan şampiyonlukların formalarda gösterilmesi ve cezalı maçlarda takıma büyük destek veren Fenerbahçeli kadın taraftarlar için her maçta çekilişle izleme hakkını verilmesi istendi. Diğer dilekçede ise üyelerin kullandığı oyun ve dinlenme salonunun genişletilmesi isteği yer aldı.

Günay’ın, yaptırdığı oylamanın ardından dilekçelerin incelemeleri için yönetim kuruluna gönderilmesine karar verildi. Bu arada, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nın başında 60 ve 70. yıllarını dolduran üyelere kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler plaket verdi.

Birand için de saygı duruşu yapıldı

Haberin Devamı

Toplantının açılışında İstiklal Marşı’nın ardından Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Mustafa Kemal Atatürk, şehitler, merhum üyeler ve önceki gün vefat eden gazeteci yazar Mehmet Ali Birand için üyeleri saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı.
Toplantıda, kulüp yöneticilerinden İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli ve Tolga Deniz Aytöre yer almadı.


Yazarlar