Dünyadan FutbolEvo Morales profesyonel futbolcu oldu

Evo Morales profesyonel futbolcu oldu

19.05.2014 - 15:23 | Son Güncellenme:

Güney Amerika ülkelerinden Bolivya'nın Başbakanı Evo Morales, Bolivya Birinci Lig'i ekiplerinden Sport Boys ile sözleşme imzaladı.

Evo Morales profesyonel futbolcu oldu

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, 54 yaşında profesyonel oldu. Bolivya Birinci Lig ekiplerinden Sport Boys'a imza atan Başbakan, bu takımda 10 numaralı formayı giyecek.

Haberin Devamı

Morales'in maçların 20 dakikasında forma giyeceğini ve yoğun programı nedeniyle her maçta oynamayacağını açıkladı. Morales'in kulüpten kazanacağı rakam ise asgari ücret, yani 214 dolar. Kulüp başkanı Mario Cronenbold yaptığı açıklamada, "Morales futbola bayılıyor ve iyi oynuyor. 10 numaralı formayı giyecek. Biz ona fikstürü göndereceğiz ve onların içinden oynayabileceği maçları seçecek" dedi. Sosyalizme Hareket Partisi'nin yerel yöneticisi Edwin Tupa ise başkan için profesyonel futbol oynamanın geçeğe dönüşen bir hayal olduğunu söyledi.

Evo Morales daha önce gazeteciler, sendikacılar ve diğer başkanlara karşı futbol oynamıştı. 2007'de deniz seviyesinin 6 bin metre üzerinde, Bolivya Milli Takımı'nın yüksek irtifada maç yapmasını protesto etmek için bir gösteri maçında oynamıştı. Solcu lider, 2006 yılında da maç sırasında kaleci ile çarpışarak burnunu kırmıştı. diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Morales, ülkesinde daha önce yardım amaçlı maçlarda gazetecilerle, parti lideriyle ve diğer başkanlarla birlikte top oynamıştı. 2007 yılında Bolivya Milli Takımı'nın maçlarını yüksek irtifâda oynamasının engellemesine karşı protesto amaçlı olarak deniz seviyesinden 6 bin metre yükseklikte maça çıkan Morales'in 2006 yılında da bir maç esnasında burnu kırılmıştı.