TrabzonsporErtuğrul Doğan: Trabzonspor'a ortaklık başvurusu oldu!

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor'a ortaklık başvurusu oldu!

30.09.2024 - 18:11 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Bankalar Birliği'nden çıkmalarının ardından açıklamalarda bulundu. Ertuğrul Doğan, bordo-mavili takımın önemli bir yatırım grubundan ortaklık teklifi aldığını açıkladı.

Ertuğrul Doğan: Trabzonspora ortaklık başvurusu oldu

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Bankalar Birliği borcunun kapatılmasının ardından suskunluğunu bozdu. Ertuğrul Doğan, bordo-mavili takıma gelen ortaklık teklifini duyurdu. Trabzonspor Başkanı'nın Şenol Güneş ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Haberin Devamı

Bankalar Birliği'ne yapılan ödemeye değinen Ertuğrul Doğan, "Camiamız için çok önemli bir adımdı. Bankalar Birliği'nden çıkmak için geldiğimizden beri çalışıyorduk. Trabzonspor'un gerçekleri belli. Sponsorluklarda 50 milyon euroya yakın gelir elde ettik. Şu an itibariyle camiamıza verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyorum. 1.5 yıllık süreçte 2.1 milyar TL faiziyle birlikte Bankalar Birliği anlaşmasına para ödedik. Bu rakamları ödemeseydik faiz yüküyle korkunç bir tabloyla karşılaşacaktık" dedi.

Vergi borcuna dair gerekli planlamaları yaptıklarını belirten Ertuğrul Doğan, "Şu anda en büyük problemimiz vergi borcu gibi duruyor. 25 yılda birçok vergi anlaşması yapılmış. İmkanlar zor, gelir de hemen hemen yok. Bu anlaşmalara uyulamadığı için 2 milyara yakın bir vergi borcu var. Bu borçlar için gerekli planlamaları yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bir yatırım grubunun, Trabzonspor'a ortaklık için resmi başvurusu olduğunu vurgulayan Ertuğrul Doğan, A Spor'a yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

"Geldiğimiz günden beri önemli hamleler yaptık. Bilançomuzu ciddi anlamda iyileştirdik. Gelir gider tablosunda çok ciddi atılımlar yaptık. Trabzonspor ile alakalı yabancı yatırımcıların ilgisi mevcut. Netleşmeden konuşmamak lazım ama önemli bir yatırım grubunun Trabzonspor'a ortaklık ve çalışmak için resmi olarak başvurusu oldu. Burada insanlar bunu yanlış anlıyor. 'Trabzonspor satılıyor mu' diyorlar. Bu ilgi önemli, önemli bir değeri vardır. Ben şahsi olarak şunu söyleyeyim. Trabzonspor dünyanın en büyük şehir takımı. Trabzonspor taraftarın takımıdır. Satılmasına şiddetle karşıyım. Ama bu benim şahsımın vereceği karar değil. Ülkemizde kanun olarak büyük hissenin satılması mümkün değil. Burada son söz kongrenindir. Ben başkan olarak buna karşı dururum ama dediğim gibi son söz kongrenindir. Henüz görüşmeyi yapmadık. Ciddi bir konu ortaya çıkarsa çıkar halkı ve kongreyi bilgilendiririz. Genel bir ortaklık yapısıyla teklif geldi. İnsanları yanıltmayalım. Ciddi bir görüşme olursa çıkar insanları bilgilendiririz."

Haberin Devamı

Şenol Güneş ile ilgili konuşan Ertuğrul Doğan, "Ben gerçekten kısa bir dönemdir Şenol hocamızla çalışıyorum. Enerjisine hayranım şu anda. Bu çok önemli. İşin doğrusu bu boyutta olmasını şaşkınlıkla karşılıyorum. Çok azimli ve hırslı. Benim üzerime düşecek olan tüm görevleri Şenol hocamızın talepleri ne olursa yerine getireceğim. Ben daha önce saha içine karışmadım. Ben teknik bir adam değilim. Bizim görevimiz belli. Bizden oyuncu anlamında bir talebi olmadı hocamızın ama olacak. Bu talepler geldiğinde hızlı bir şekilde eksiklerimizi tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Zirve yarışından kopmadıklarını belirten Ertuğrul Doğan, "Geldiğimiz günden beri en fazla tepki alan başkanlardanım. Bu borçların bir şekilde ödenmesi gerekiyordu. Bu sorunları görmezden gelerek hareket etmek bana yakışmaz. Biz 1 TL kredi almadan bu borcu kapattık. Çok açık ve net söylüyorum. Bu güne kadar herkes bulmadığı parayı harcadı. Ben bulduğum parayı harcadım. Bulduğu parayı harcayan bir başkana kimse bir şey demezdi herhalde. Ben doğru olanı yaptığımı düşünüyorum. Transferlerde tabii ki hata yaptık. İstanbul takımları da yapıyor. Ben zirve yarışının içinde olacağımızı düşünüyorum. Kaybettiğimiz bir şey şu anda yok" şeklinde konuştu.