Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda son maçına çıkan Trabzonspor, Ferencvaros’u 1-0 mağlup etse de bu son 16 için yetmedi. Bordo-mavililer artık Avrupa macerasını Konferans Ligi’nde sürdürecek.
Bu sezon zaman zaman kadro tercihleriyle şaşırtan Abdullah Avcı, bu kez de Gomez’in yokluğunda diğer golcüsü Umut Bozok’u değil, Yusuf Yazıcı’yı görevlendirdi. Rakip Ferencvaros’ta da eksikler çoktu. Bordo-mavilileri 3-2 yendikleri maçta forma giyen Civic ve Traore sakatlığı, Besic cezası nedeniyle görev yapamadı. Konuk ekip Trabzon’a da toplam 17 futbolcuyla geldi.
Trabzonspor’un asıl görevi santrfor olmayan bir isimle sahaya çıkması herkesi soru işaretine götürürken, sahneye Avrupa’daki maçlarda büyük katkı veren Bakasetas (3 gol, 3 asist) çıktı. Yunan futbolcu, 7. dakikada müthiş bir şutla ağları sarstı: 1-0. Skor avantajıyla kontrolü alan        Fırtına Trezeguet ile direği, Bartra’yla rakip defansı, Yusuf’la da Dibusz’u geçemeyince ilk yarı 1-0 sona erdi.
İkinci devre de Trabzonspor’un kontrolündeydi. Dakikalar ilerledikçe Ferencvaros eşitlik için daha fazla risk almaya ve daha fazla yüklenmeye başladı. Bu bordo-mavililerin avantajı oldu. Fırtına rakipten her kaptığı topta tehlike yarattı, bunun yanında defans güvenliğini de elden bırakmadı.
Temsilcimiz kendisini Avrupa Ligi’nde bırakacak sonuçlar çıkmasa da bu galibiyetle Avrupa’ya tutunmayı başardı. Trabzonspor yoluna Konferans Ligi’nde devam edecek