Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünya Voleybol Şampiyonası’nda 2. tura Almanya galibiyetiyle başlayan A Milli Kadın Takımımız, Kanada’yı da set vermeden devirdi: 3-0. Sevincimiz bu zaferle de kalmadı. Milliler, Sırbistan’ın kazanmasıyla çeyrek finali de garantiledi.Karşılıklı sayılarla başlayan ilk sette, 11-9’da farkı ikiye çıkardık. Bunda oyuncularımızın sayıları kadar, rakibin servis hataları da öne çıktı.

Ancak 12-12’de Kanada skoru tekrar eşitledi. Rakip üstünlüğü ele alsa da Ebrar sahneye çıktı ve 20-19’da skoru lehimize çevirdi. Setin devamında farkı artıran Sultanlar seti 25-22 aldı.İkinci sette milliler 4-2 geriye düşse de bir anda 4-0’lık seriyle 6-4 öne geçti. Molanın ardından iyi dönen Kanada skoru kendi lehine çevirdi.

Haberin Devamı

Bu setin de gidişatından karşılıklı sayılarla süreceği belliydi. Ancak sürekli farkı korudu Kanada, ama Ebrar’ı unuttu. Üç servis sayısıyla yıldızımız üstünlüğü bize getirdi, Sultanlar seti de 26-24 kazandı.Üçüncü sete motivasyonu düşen Kanada karşısında milliler iyi başladı ve 11-7’de 4 sayılık farkı buldu. Setin devamında Kanada farkı azaltmaya, Sultanlar ise korumak için savaştı.

Uzun süre üstünlüğümüzü korusak da rakip 21-21’de skoru eşitledi. Bu kez de Eda sahneye çıktı, aldığı iki sayıyla ibreyi yine lehimize çevirdi, Kanada bune rağmen pes etmedi. Uzayan mücadeleye Cansu noktayı koydu, milliler seti 28-26, maçı da 3-0 kazandı.Millilerde 22 atak, 3 servis, 1 blok toplam 26 sayıyla oynayan Ebrar maçın yıldızı oldu. Sultanlar 3. maçında yarın TSİ 18.30’da ABD ile karşılaşacak.