Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Trabzonspor, 2-1’in rövanşında Kopenhag’ı ağırladı. Danimarka temsilcisi ile golsüz berabere kalan bordo-mavililer, Devler Ligi defterini erken kapadı.
Maçtan önce karşılaşmanın anahtarı ‘sabır’ diyen Abdullah Avcı yeni sezonda ilk kez savunmayı seçti, 4-1-4-1’den, 4-2-3-1’e dönerek Dorukhan ve Siopis’i tercih etti. Tek sürprizi bu değildi tecrübeli çalıştırıcının... Hugo kulübeye geçti, Bartra Denswil’in partneri oldu. Eleştirilen Trezeguet sol kanadı Djaniny’e bırakırken, Antalya’da ayakta kalan tek isim Bardhi 11’de ilk kez şans buldu.. Karşılaşmaya tam saha baskıyla başlayan bordo-mavililer 6’da gole yaklaştı. Djaniny, Ryan’ı karşı karşıya pozisyonda geçemedi.
20’de Cornelius’un kafası tribünleri yine ayağa kaldırırken, Ryan başarılıydı. Skor avantajı ile sahaya çıkan ve sadece hızlı ataklarla gol arayan Kopenhag ise ilk yarının son dakikalardında Biel ve Leragel’le kaleyi yokladı. İkinci yarıda topun kontrolü Trabzon’da olsa da konuk ekibin kilidini açmak kolay değildi. Zaten her geçen dakika Kopenhag kendi sahasına biraz daha gömüldü. Avcı ileri uçtaki etkisizliği hamlesini Trezeguet ile yaptı. Bu değişiklikle 68’de pozisyonu da bulduk. Ancak Cornelius topu dışarı attı. Kalan sürede de eşitlik bozulmayınca temsilcimiz Devler Ligi’ne havlu attı