Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Fenerbahçe, ilk maçta 4-3 mağlup ettiği rakibi Lugano’yu, Kadıköy’de de 2-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırmayı başardı.
Teknik Direktör Jose Mourinho, Kadıköy’deki tercihleriyle herkesi şaşırtmaya devam etti. Rövanşta tek değişiklik yapan Portekizli çalıştırıcı her zaman sol bekte görmeye alıştığımız Ferdi’yi bu kez Kent’in yerine kanatta görevlendirdi.
Büyük coşkuya, müthiş atmosfere rağmen değişen bir şey yoktu, ilk maçtaki gibi golü Lugano buldu. Deplasmandaki mücadeleye göre Fenerbahçe daha hızlı maça başlasa da Lugano, Mahmoud’un 7. dakikadaki uzaktan şutuyla öne geçti: 0-1. Her çok adamla atağa çıktığında kalesinde atak gören sarı-lacivertliler ilk yarıdaki tek tehlikesini 41. dakikada Ferdi ile yarattı. Milli futbolcu çerçeveyi bulamadı.
İkinci yarıda Mert Hakan’ın girişi orta alandaki direnci yükseltirken, hakem Robert Jones da sertliğe ilk devredeki gibi çok fazla izin vermeyince skora eşitlik geldi. 59’da Mert Hakan’ın ortasına Dzeko çok iyi yükseldi ve ağları havalandırdı: 1-1. Taraftarını Kadıköy’deki ilk resmi maçta galibiyetle uğurlamak isteyen Fenerbahçe uzun süre aradığı zafer golünü uzatmalarda buldu. 90+2’de Tadic’in asistinde Szymanski ağları havalandıran isim oldu: 2-1.