Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. hafta maçında Trabzonspor, Kızılyıldız deplasmanından eli boş döndü: 2-1. Bordo-mavililer bu sonuçla grupta her şeyi son mücadeleye bıraktı.
Monaco galibiyetiyle ayağa kalkan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde ‘ben de varım’ dedi. Bordo-mavililer bu zaferle grup liderliği için iddialı konuma gelmişti. Fakat bu kez rakip Kızılyıldız’dı. Yani belki de grubun en zor deplasmanı. Ev sahibi ateşli taraftarı karşısında çıktığı iki maçta lider Ferencvaros’u 4-1 yenerken, Monaco’ya 76. dakikada yediği penaltı golüyle kaybetti.
Aslında her şey istediğimiz gibiydi. Çünkü Fırtına maça daha istekli başladı. Ancak Kızılyıldız’ın defansını aşmak kolay olmayacaktı. İlk 25 dakikada özellikle Hamsik’in şutu Borjan’ı zorladı. Ardından rakibimiz pozisyonlar buldu, Uğurcan Çakır bu tehlikelerde başarılıydı. 34’te Bardhi’nin şutunda Borjan’in müdahalesinin ardından direk gole izin vermedi. 37’de ise Umut’un hatalı pasında Kızılyıldız Katai ile öne geçti: 1-0.
Fırtına rakibin sevinmesine bile şans tanımadı, 39’da Bakasetas’ın füzesi eşitliği sağladı: 1-1.
İkinci yarıda da direğe takılan isim Hamsik oldu. Aynı senaryo yine yaşandı. Biz golü ararken tekrar geriye düştük. 64’te Bartra’dan önce topa dokunan Pesic ağları havalandırdı: 2-1. Son 25 dakikada Djaniny ve Abdülkadir’i oyuna alan Avcı, 4-1-4-1’e döndü. Buna rağmen yapılan hamleler sonuç vermeyince Trabzonspor sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.