Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında adeta şov yaptı, Brezilyalı yıldızı Fred’in hat-trickle noktaladığı mücadeleyi 5-0 kazandı, maç fazlasıyla zirveye çıktı.
Fenerbahçe’de Ferdi’nin gidişi ufak bir şok etkisi yaratırken, onun mevkiisinde Oosterwolde’nin geçen sezon oynadığını ve iyi performans gösterdiğini görmüştük. Mourinho’yu sevindiren en önemli detay Fred’in dönüşüydü. Çünkü Brezilyalının olmadığı maçta sarı-lacivertliler önce Şampiyonlar Ligi’ne veda etti, ardından Göztepe deplasmanında 1 puanla yetindi. Portekizli çalıştırıcı En Nesyri’yi de yedeğe çekip Rize deplasmanında tek forvete döndü.
Fred 15. dakikada attığı golle sarı-lacivertliler için ne kadar önemli bir isim olduğunu herkese gösterdi. Brezilyalının uzaktan şutuna Gökhan uzanmak istese de top filelere gitti: 0-1. 36’da Szymanski’nin pasıyla bir anda pozisyona giren Dzeko karşı karşıya pozisyonda Gökhan’ı geçemedi. 42’de bu kez Rize tehlikeli geldi. Varesanovic sert şutunu Livakovic kurtardı.
İkinci devreye de pozisyonla başlayan Fenerbahçe oldu. Oosterwolde’nin kafa vuruşunu Gökhan güçlükle çeldi. 53’te fark ikiye çıktı. Dzeko aldığı topu ceza alanına kadar çok iyi taşırken, sol köşeye bıraktı: 0-2. 60’ta bir kez daha sahneye çıkan Fred skoru 3-0’a taşıdı. Dün gece Fred’in gecesiydi, Brezilyalı futbolcu 64’te bir gol daha attı ve maçı hat-trick ile noktaladı: 0-4. Alikulov’un ters vuruşuyla skor 5-0’a geldi.