Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Süper Lig’in 10. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor’un Vodafone Park’taki buluşması nefesleri kesti. Gol düellosuna sahne olan mücadele 2-2’lik skorla tamamlandı.
Kartal, N’Koudou ve Ghezzal’ın dönüşü ile hücumcu kadrosuna dönerken, Ismael’in, stoperde tercihi Montero oldu. Trabzonspor ise yoğun tempoda her maça farklı 11 ile çıkıyor. Abdullah Avcı, Monaco mücadelesine bakıldığında 5 değişiklik yaptı.
İlk 10 dakikada beklenildiği gibi Beşiktaş maça baskılı başlarken, 11’de golü bulan Trabzonspor’du. Bakasetas’ın ortasında Gomez ağları havalandırdı: 0-1. Baskıyı kuran Kartal 24’te %100’lük pozisyonu önce Weghorst, ardından Dele Alli ile kullanamazken, 29’da skoru dengeledi. Rosier’in ortasında, Larsen ters bir vuruşla topu kendi ağlarına yolladı: 1-1. 36’da bu kez hatadan Trabzonspor golünü attı. Trezeguet, Masuaku’nun geri pasını affetmedi: 1-2.
Mücadelenin ilk yarısında dersine iyi çalışmış Trabzon, isabetli pas sayısına rağmen oyunu geniş alana yaymakta zorlanan ve Weghorst’un ileri uçta yalnız kaldığı bir ev sahibi vardı. Bunlara hatalar eklenince Kartal soyunma odasına 2-1 geride gitti.
Beşiktaş 2. yarının başında itibaren kurduğu baskısının karşılığını 70’te aldı. Redmond’un ortasında Weghorst’un kafası direkten döndü, pozisyonu iyi takip eden Cenk, oyuna girdikten iki dakika sonra golünü attı: 2-2. Maçta galip çıkmazken, Trabzonspor Yusuf Yazıcı’nın uzamalarda gördüğü kırmızı kartla maçı 10 kişi tamamladı.