BasketbolErgin Ataman'dan Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven cevabı!

Ergin Ataman'dan Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven cevabı!

24.09.2024 - 22:54 | Son Güncellenme:

Panathinaikos ve A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray ile oynanan hazırlık maçının ardından konuştu.

Ergin Atamandan Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven cevabı

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Ömer Faruk Yurtseven'in Avrupa'ya dönmesinin milli takıma olumlu yansıyacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ataman, çalıştırdığı Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'un Sinan Erdem Spor Salonu'nda Galatasaray ile yaptığı hazırlık maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni sezona hazırlandıklarını aktaran Ataman, "Henüz sezon başındayız. İstediğimiz basketbolu henüz oynayamıyoruz. Takımımızda kilit oyuncuların sakatlığı var. Bugün de Galatasaray ile güzel bir maç yaptık. İlk yarı Galatasaray iyi direndi. Biz çok kötüydük ama ikinci yarı savunmayı sertleştirince kazanmayı bildik. Geçen sezon da üstün başlamamıştık. Kadromuz iyi, seyirci kapasitemiz ve motivasyonumuz belli. Resmi maçlar başladıktan sonra çok daha iyi olacağız." diye konuştu.

Milli basketbolcular Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven'i kadrolarına kattıklarını hatırlatan Ataman, "Henüz hazır değiller. Çünkü çok uzun süredir oynamıyorlar. NBA sezonunu nisan ayında bitirdiler. O günden beri maç yapmıyorlardı. Son dönemde Ömer çok az oynuyordu zaten. Cedi çok oynuyordu ama son dönemlerde istediği şekilde oynayamadı. O yüzden henüz maç ritmine giremediler. İkisinin de potansiyeli çok yüksek. Takıma adapte etmeye çalışıyoruz. Şu anda yüzde 30-40 oranında adapte oldular ama zamana ihtiyaçları var. Avrupa Ligi, kolay değil. NBA'den gelip de rahat oynayamıyorsun. Bunu da hissediyorlar. Potansiyelleri belli. Zaman içinde mutlaka katkı vereceklerdir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kendilerine gelen Cedi ve Ömer Faruk'un yanı sıra Furkan Korkmaz'ın Monaco'ya transfer olduğunu anımsatan tecrübeli başantrenör, "Onların Avrupa'da oynaması milli takımımız için son derece faydalı olacak. Onları birçok milli maçta kullanma imkanımız olacak. Avrupa Şampiyonası'na hazır, Avrupa basketbolunu yaşayarak gelecekler. NBA'de Alperen Şengün büyük bir güç. Onuralp Bitim oynuyor. Bu sezon milli takımımızın beklenen çıkışı yakalayacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.