Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman'a skandal İsrail tehdidi! EuroLeague'de Panathinaikos - Maccabi maçı sonrası ortalık karıştı

Ergin Ataman'a skandal İsrail tehdidi! EuroLeague'de Panathinaikos - Maccabi maçı sonrası ortalık karıştı

26.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague Playoff 2. maçında Panathinaikos, Maccabi ile karşı karşıya geldi. Maçı Yunan ekibi kazanırken başantrenör Ergin Ataman, kendisine söylenen skandal tehdidi mücadele sonunda açıkladı.

Ergin Atamana skandal İsrail tehdidi EuroLeaguede Panathinaikos - Maccabi maçı sonrası ortalık karıştı

Turkish Airlines EuroLeague’de Playoff heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, OAKA’da Playoff 2. maçında Maccabi'yi konuk etti.

Haberin Devamı

İlk maçı kaybeden Yunan ekibi taraftarlarının da desteğiyle parkeden 95-79′luk skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla Panathinaikos, seride durumu 1-1’e getirdi.

İlk maçtan itibaren iki takım arasında gergin anlar yaşanırken 2. maç sonunda skandal bir olay meydana geldi.

MAÇ SONU GERGİN ANLAR

Maçın ardından soyunma odası koridorunda iki takım oyuncuları ve görevlileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Ergin Atamana skandal İsrail tehdidi EuroLeaguede Panathinaikos - Maccabi maçı sonrası ortalık karıştı

ERGİN ATAMAN'A SKANDAL TEHDİT

Maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Panathinaikos başantrenörü Ergin Ataman ise Maccabi teknik ekibinden kendisine yönelik söylenen tehdidi açıkladı ve sert çıktı: 

Maccabi Tel Aviv teknik ekibinden biri, kim bilmiyorum, 'İsrail'de göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin' dedi. Hadi ama! Ben Ergin Ataman'ım, Panathinaikos koçuyum, Türkiye Milli Takımı'nın koçuyum. Türkiye vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız.

Haberin Devamı

OLAYLAR İLK MAÇTA BAŞLADI 

İki takım arasındaki olaylar ilk maçta başladı. İlk mücadele sonunda Ergin Ataman hakemleri eleştiriken Panathinaikos ise, Maccabi Tel Aviv serisi ilk maçındaki hakem kararlarına, İsrail ile Filistin arasında yaşanan olaylar üzerinden gönderme yaparak, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünyanın dört bir yanında yaşanan ve hepimizi üzen trajik olayların (Rusya, Ukrayna, Filistin ve İsrail'de) profesyonel basketbolu etkileyebileceğine inanmak istemiyoruz. Ancak ne yazık ki dünkü bariz hakem hataları, başka bir neden düşünmemize izin vermiyor."

EUROLEAGUE'DEN SORUŞTURMA

Bu açıklamalardan sonra EuroLeague yönetimi hakemleri eleştiren Ergin Ataman ve Panathinaikos hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı. 

 

 

Yazarlar