Milli Takım Ergin Ataman: NBA'de oynayanlarla da temas halindeyim!

Ergin Ataman: NBA'de oynayanlarla da temas halindeyim!

26.06.2024 - 18:10 | Son Güncellenme:

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Akatlar'da basın mensuplarıyla buluştu.

Ergin Ataman: NBAde oynayanlarla da temas halindeyim

A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, 2025 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı ve turnuvada madalya kazanmayı hedeflediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Milli takımın başında bulunmaktan keyif aldığını dile getiren Ataman, "Türk basketboluna maalesef milli takımlar düzeyinde çok büyük katkımız olamadı. Bu kez alışkanlarımızı değiştirdik. Milli takımımızı 2 haftalık bir hazırlık kampına davet ettik. Bu kampa daha çok eleme maçlarında oynayabilecek oyuncuları çağırdık. Sistemimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Dört önemli hazırlık maçı yapacağız. İlk maçımızı Filipinler ile oynayacağız. Önümüzdeki hafta da Fransa, Sırbistan ve Hollanda ile çok zorlu 3 maç yapacağız." şeklinde görüş belirtti.

Çok iyi bir jenerasyona sahip olduklarına vurgu yapan Ataman, "En önemli 5 oyuncumuzun NBA'de olması en büyük sıkıntı. Eleme maçlarında forma giyememeleri bizi ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor. NBA'de oynayanlarla da temas halindeyim. Alperen Şengün aradı, çok motive olmuş. 'Avrupa Şampiyonası öncesinde milli takıma katılacağım ve millileri madalyaya taşıyacağız.' dedi. Cedi Osman da çok istekli. Diğer oyuncular da aynı durumda. NBA'deki oyuncuların da katılmasıyla Türk Milli Takımı'nın alışkın olduğum şampiyonluklar için mücadele edeceğini düşünüyorum. Hedefimiz 2025 Avrupa Şampiyonası'nda madalya ve şampiyonluk. Bunun da ateşini şimdiden yakmış durumdayız." değerlendirmesinde bulundu.