FutbolERDOĞAN’DAN MESAJ VAR

ERDOĞAN’DAN MESAJ VAR

21.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsviçre’nin Lozan kentinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı (IOC) Jogues Rogge ile görüşen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dünya sporunun patronuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un adaylığı ve güreşle ilgili mesajlarını iletti

ERDOĞAN’DAN MESAJ VAR

Güreş için son umut

Haberin Devamı

IOC Başkanı Jagues Rogge, olimpiyatlardan çıkarılması için karar alınan güreş branşıyla ilgili sürecin bitmediğini söyledi. Rogge, 2020 Olimpiyatları’ndan güreşin çıkarılmasına yönelik teklifle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, ”Güreş için henüz herşey bitmedi. 7 branş değerlendirmesi sürüyor. Son sözü söylemek için henüz erken. Eylül ayında Buenos Aires kentinde nihai karar verilecek” dedi.

Devlerden eylem planı!

Güreşin 2020 Olimpiyat Oyunları’nın temel sporları arasından çıkarılmasının ardından güreş camiası seferber oldu. Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) Asbaşkanı Tomiaki Fukuda birliğin yöneticilerine konuyla ilgili uygulanacak eylem planını içeren bir mektup gönderdi.
Güreşin tekrar olimpiyatların temel sporları arasına dahil edilmesi kapsamında Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) St. Petersburg’da yapacağı toplantıya da çıkarma yapılacağı belirtildi. Bu bağlamda birçok madalya sahibi güreşçiden kritik toplantı için Mayıs’ta bu kentte toplanmaları istendi. Eski olimpiyat şampiyonları Rus Karelin ve Japon Yoshida’nın bu çağrıya olumlu yanıt verdikleri belirtildi. Aynı zamanda Japon Güreş Federasyonu Başkanı da olan Fukuda, dünyadaki tüm güreş federasyonlarına, IOC Başkanı Rogge’a güreşin oyunlarda kalması taleplerini içeren mektuplar yazmaları önerisinde bulunduğunu da ifade etti.

Haberin Devamı

Ne tesadüf ne komplo

Halter Federasyonu başkanlığına aday olan Kenan Nuhut, ”16 sporcudan aynı miktarda, aynı madde çıktıysa bu düşündürücüdür. Sporcularda aynı maddeye rastlanmasına, tesadüf demek mümkün değil, komplo demek de mümkün değil” dedi.
Nuhut, TSYD Ankara Şubesi’ndeki basın toplantısında, yaşananların Türk ve dünya halteri için sevimsiz olduğunu savundu.
İsrail’e giden 21 sporcunun numunesinden de doping çıkmış gibi lanse edildiğini anlatan Nuhut şöyle konuştu:
“16 sporcudan aynı miktarda aynı madde çıktıysa bu düşündürücüdür. Suça iten nedenler araştırılmalı. Maddenin (Stanozolol), ilaç olduğunu iddia ettiler. Tüm sporcularda aynı maddeye rastlanması tesadüf ya da komplo demek mümkün değil. Ancak titiz bir çalışmayla anlaşılabilir. Eğer 9 Mart’ta teveccüh gösterirlerse, benim bu sorunu çözeceğimden şüpheniz olmasın. Burada ihtiyacımız olan şey, Türk sporunun bize desteğidir. Zira giyeceğimiz ateşten gömlektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul’a övgü

İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı yaptığı ziyarette İstanbul’a övgüler yağdırdı. İngiliz Bakan şunları söyledi: “2020 olimpiyat adaylığı ile ilgili planları inceledik ve çok etkilendik. Planlarda İstanbul’un Avrupa ve Asya’nın en iyi yönlerini bir araya getiren ve bunun arkasında muhteşem bir tarihi yatıran kent olduğunu gördük. Bunun olimpiyatlar için uygun ortam olduğunu düşünüyoruz”.
Yaklaşık 45 dakika süren ziyaretin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da konuk bakan Robertson ve beraberindeki heyetin, deneyimlerini aktardığını ve tavsiyelerde bulunduğunu dile getirdi.