GalatasarayElmander G.Saray'da kalmak istiyor

Elmander G.Saray'da kalmak istiyor

15.05.2013 - 16:02 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın yıldız forveti Johan Elmander, sarı-kırmızılı takımda kalmak istediğini söyledi.

Elmander G.Sarayda kalmak istiyor

Galatasaray'ın İsveçli golcüsü Johan Elmander Lig Radyo'ya konuştu. Oldukça samimi açıklamalar yapan Elmander şunları söyledi:

Haberin Devamı

"2 sene geçirdim Türkiye'de. Umarım daha uzun yıllar da burada kalırım. geçen seneden önce ligi kötü bitirmiş bir Galatasaray vardı ama son 2 seneyi mükemmel olarak değerlendirebilirim.

Galatasaray'la 1 yıllık daha kontratım var. Galatasaray'ı ve İstanbul şehrini seviyorum. 1 sene daha burada olmak istiyorum. Tatile gidip döndükten sonra takıma katılmayı hedefliyorum.

Dürüst olmam gerekirse buraya gelmeden önce Türkiye ile ilgili fazla bilgim yoktu. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve milli takımla ilgili bilgim vardı ama lig hakkında bilgim yoktu. 2 sene içinde de gördüm ki beklediğimin üzerinde bir lig var.

Burada tecrübe yaşamış insanlarla konuşmak önemli. Linderoth'la konuştum buraya gelmeden önce. Çok olumlu şeyler söyledi. Buraya gelme kararını ben verdim ama fikir alışverişinde bulundum.

Haberin Devamı

BEN MÜCADELEDE EDEN BİR OYUNCUYUM

Farklı pozisyonlarda oynamak bir oyuncu için önemli avantaj. Farklı sistemlere adaptasyon sağlamaları oldukça önemli. Feyenoord'da fazla forma şansı bulamadım ve çok fazla oynayabileceğim bir yere gitme kararı alarak İsveç'e geri döndüm. Bir adım geriye atmış olabilirim ama bu beni 2 adım ileriye götürdü. Kariyerim için hep iyi adımlar attığımı düşünüyorum.

Her ligin kendine özgü bir stili var. Fransa'da teknik oyuncular var ama Avrupa'daki en iyi lig Premier Lig. 4-4-2 benim doğup büyüdüğüm bir formasyon. Ben koşan, mücadele eden bir oyuncuyum. O yüzden yanımda iyi bir partnerle 4-4-2 benim en iyi sistemim diyebilirim.

Hep 4-4-2 sistemiyle buralara kadar geldik. Diğer sistemin tercih edilmesi orta sahada daha fazla adamla oynamak için olabilir. Ama biz de 4-4-2 ile önemli başarılara imza attık.

IBRAHIMOVIC İLK SIRADA

Kariyerimde çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Birçok forvetle oynadım ama bunların başında Ibrahimovic'i söyleyebilirim. Drogba da çok kaliteli ama Ibrahimovic'i ilk sıraya koyabilirim. Ibrahimovic teknik kapasitesi üst düzeyde bir oyuncu. İyi olan tüm oyuncuları gözlemleyip bir şeyler kapmaya çalışıyorum.

Futbola başladığımda Maradona, Van Basten gibi isimleri izliyordum ama tüm iyi futbolculardan bir şeyler öğrenmeye çalıştım. İdolüm yoktu.

Haberin Devamı

Futbolcu için sakatlıktan geri dönmesi kolay olmuyor. Sağlıklı şekilde tekrar yürümeye başlamam bile 6 ay sürdü. Bu tip sakatlıklar sizi geriye götürüyor. Diğer taraftan G.Saray'ın çok etkili forvetleri var. Bu tip sakatlıklar olup önemli rakipleriniz de olunca geriye dönüşler kolay olmuyor.

Fenerbahçe maçında 45 dakika oynadım bu beni çok mutlu etti. Umarım Trabzonspor maçında da forma giyerim ve geçen seneki Elmander geri gelir.

FATİH TERİM İLE ARAMIZ ÇOK İYİ

Fatih hocam insani anlamda çok iyi birisi. Beraber güldüğümüz ve komik bir insan. Yaptığı esprilerle beni çok güldürüyor. Hocalığına söyleyecek bir şey yok. Yaptığı başarılar ortada. Çok iyi bir ilişkim olan birisi.

Federasyonun bu sene yürüttüğü kurallar gayet iyiydi. Bunu serbest yapmak çok iyi olmayabilir bu sefer Türk futbolcular fazla şans bulamayabilir. Gelecek sene yürürlüğe girecek kuralın da çok az olduğunu düşünüyorum. Bu sene iyi bir lig oldu. Biz daha iyiydik ve şampiyon olduk. Sınırsız olmamalı ama daha da düşürülmemeli yabancı sınırı.

Haberin Devamı

SELÇUK,EMRE VE SEMİH...

Selçuk İnan çok kaliteli bir futbolcu. Son 2 sezondur önemli payı var başarılarımızda. Semih ve Emre'yi de çok beğeniyorum. Türk Milli Takımı şu an başarılı değil belki ama gelecek için umut veriyor.

Futbolu bıraktıktan sonra ne yapacağıma karar vermedim. Şu an takımıma ve başarılara odaklandım. Geleceği henüz planlamadım. Eşimle birlikte İsveç'te açtığımız bir Spa var, belki orada resepsiyonda dururum. Sizi de beklerim. İşin şakası bir yana futbolu bıraktığımda ne yapacağıma karar vermedim.

HEDEF BREZİLYA

Son birkaç senedir İsveç Milli Takımı iyi işler yapıyor. İyi bir jenerasyon yakalandı. Avusturya maçından iyi bir sonuç alarak Brezilya'ya gitmek istiyoruz. "Ibrahimovic ve Elmander yaşlandığında ne olacak?" tarzında tartışmalar var ama bunlar hep olmuştur. İsveç Milli Takımı'nda biz bıraktıktan sonra iyi oyuncular da yetişecektir.

DERBİLER ÇOK ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Türkiye'de birçok gol atıyorsunuz ama derbilerin anlamı çok başka. Geçen sene Fenerbahçe'ye attığım gol benim için çok önemliydi.

Derbiler ne yazık ki sadece Türkiye'de olmuyor. bu tip olayların olmaması gerekiyor. Bir kişinin ölmesi işlerin çığrından çıktığını gösteriyor. Herkes takımını sevebilir ama ne olursa olsun rakibe saygı göstermeniz gerekiyor.

Maç boyunca atılan yabancı maddelerden bu işin çığrından çıkacağı belliydi. İnsan ister istemez saha içinde olunca dikkatli olması gerekiyor.

(Lig Radyo)