DiğerEla Acar: ‘Kemer Country büyük bir okul'

Ela Acar: ‘Kemer Country büyük bir okul'

30.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kemer Country Club Atlı Spor Direktörü Ela Acar, pandemiye rağmen ara vermediklerini ve binicilik sporuna ilginin arttığını vurguladı

Ela Acar: ‘Kemer Country büyük bir okul

ERKAN AYRAÇ - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji At Terbiyesi Yarışmaları’nda MİLLİYET’in sorularını yanıtlayan Ela Acar, “Kemer Country Club olarak çocuk ve genç binicilere destek vermek bizim için önemli. Bir amaç uğruna çalışmak ve başarılı olmak, gençlerin psikolojik gelişimi açısından önemli” dedi

- Kemer Country Atlı Spor Kulübü’nde yapılan organizasyonların yanında birçok sporcu da yetişiyor. Yapılan çalışmaları bir de sizden dinleyelim...
Kemer Country Club büyük bir okul. Pony Club’ta 6 yaşından itibaren çocuklar biniciliğin temellerini öğreniyorlar. Yaşları ilerledikçe istedikleri branşa yönelerek, kapsamlı eğitim alarak, yarışmalara katılıyor ve Milli Takıma kadar ilerleyebiliyorlar.

- Binicilik sporunun çocuk ve gençlere katkısı nedir?
Kemer Country Club olarak çocuk ve genç binicilere destek vermek bizim için çok önemli. Bir amaç uğruna çalışmak ve başarılı olmak, gençlerin psikolojik gelişimi açısından da büyük etken. Düzenlediğimiz gerek sponsorlu, gerekse kulüp içi yarışmalar ve parkurlar genç binicileri motive etmektedir.

Haberin Devamı

- Kemer Country Atlı Spor Kulübü, 2019’da Balkan At Terbiyesi Yıldızlar Kategorisi’nde Milli Takımımızı oluşturarak zirveye çıktı. Gelecek adına milli takım çalışmaları nelerdir?
 O sene kazanılan şampiyonluk bizim için ilk değildi. 2013 senesi At Terbiyesi Gençler Takımı’nın 4’ü de Kemer Country Pony Club’tan yetişmiş binicilerden oluşuyordu. Ferdi ve takım olarak Balkan Şampiyonu oldular. Türk Bayrağını diğer ülkelerde dalgalandırmak ve İstiklal Marşını duymak büyük gurur. Çalışmalarımız pandemiye rağmen tüm hızıyla devam ediyor. Çıtayı çok yükselttik. Kemer Country Club Atlı Spor Kulübü olarak büyük hedeflerimiz var.

- Kovid-19’a rağmen organizasyonlar devam ediyor. Futbolu, basketbolu salgın tabii ki etkiledi. Binicilik sporuna korona virüsün etkileri oldu mu?
Malum hepimiz daha izole hayatlar yaşıyoruz. Binicilik branşı çoğunlukla açık alanda yapılması ve bireysel bir spor olması sebebiyle en güvenli spor haline geldi ve ilgi yaklaşık %45 arttı. Genelde bir sonraki dersin konusunu öğrencilerime söylerim ve araştırmalarını isterim. Sonraki ders olacak düşüncesi insanları biraz daha hayata bağlıyor diye düşünüyorum. Ve tabi en önemli hayatınızda sizi karşılıksız seven kocaman bir dostunuz var. Şu sıralar en büyük ihtiyaç sevgi değil mi? Yakınlarımıza sarılamıyorken, bir ata dokunmak, sevmek paha biçilmez. Kemer Country’de temiz havada olmak kişinin stresini alıyor ve bu da kişiyi daha pozitif, neşeli ve mutlu biri haline getiriyor. Evlere kapandığımız günlerde Kemer Country’de temiz hava ve hayvanlarla beraber olmak insanlara mutluluk veriyor tabii.

Haberin Devamı

‘Her türlü önlemi aldık’

- Pandemiyle birlikte sizler nasıl önlemler aldınız? Kemer Country bünyesinde çalışmalar (binicilik özelinde) nasıl ilerliyor? Eğitimlerinizi nasıl veriyor, nelere dikkat ediyorsunuz? (Ekipmanlardan çalışma programlarına biraz anlatır mısınız?)
n Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı tüm genelge kuralları ve önlemlerine uyuyoruz. Ek olarak tesisimiz yetkili denetleme kuruluşundan Güvenli Turizm Sertifikası almaya hak kazandı. Eğitmenlerimiz ve seyislerimiz hijyen, mesafe ve maske kuralına çok dikkat ediyor. Derslerimiz açık alanlarda yapılıyor. Yarışmalarda seyirci kabul etmiyoruz. Ekipmanlarımız her dersten sonra dezenfekte ediliyor.

Haberin Devamı

Ela Acar: ‘Kemer Country büyük bir okul

‘Hayatın içinde olalım’
Türkiye’deki ilk para-dresaj sporcusu Alperen Alper, Kemer Country Atlı Spor Kulübü’nde MİLLİYET’in sorularını yanıtladı. Serebral palsi (beyin felci) hastası ve %99 engelli olan Alper, en büyük hayalinin ise olimpiyatlar olduğunu söyledi.

- Türkiye’deki ilk ve tek para at terbiyesi sporcususunuz. İlk olmak nasıl bir duygu?
İlk sporcu olmak tarifi zor, gurur verici diyebilirim.
- Yaşadığınız sıkıntılara rağmen pes etmemişsiniz. Serebral palsi hastalarına bir mesajın var mı?
Serabral palsili arkadaşlarıma şunu söyleyebilirim. Lütfen artık evlerde kalmayalım, hayatın içinde olalım. Her ne hayal kurmuşsanız onun peşinden koşun vazgeçmeyin. Bu ülkenin bize ve hayallerimize ihtiyacı var.
- Türkiye’nin bu alandaki ilk sporcusu olarak hayalini gerçekleştirdin. Peki başka bir hayalin var mı?
n Hayal benim için olmayan bir şeyi hayata geçirebilmektir, artık sadece bir hedefim var. O da olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek. Bunun için adadım kendimi ve her gün bıkmadan yorulmadan bunun için çalışıyorum.
- İlk ata bindiğindeki duygularını anlatabilir misin?
İnanılmaz bir heyecandı açıkçası, korkmadım diyemem. Ama sonrasında özgürce yürümenin, hatta şöyle söyleyeyim eksik yanımın at olduğunu ve onunlayken tamamlandığımı hissettim. Eğer at sırtındaysam benim için tüm eksiklikler tamamlanmış demek oluyor.

Haberin Devamı

 

‘Buradaki ortam eşsiz’
Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Murat Batur da Kemer Country Club Atlı Spor Kulübü’nün organizasyon düzenlemedeki başarısına vurgu yaptı.
Federasyonun 2019’dan itibaren yarışmaları düzenlenmesini kulüplere bıraktığını belirten Batur, “Organizasyonların başarısı kulüplerin sadece tesis olarak yeterlilikleri ile sınırlı olmayıp aynı zamanda organizasyon kabiliyeti ile de alakalıdır. Bu anlamda 2019’da Kemer Country Club’da kulüp yönetimi ile birlikte düzenlediğimiz Engel Atlama yarışmaları ve Balkan Şampiyonası çok başarılı geçti” dedi.

Kemer Country Club’da geçtiğimiz yıldan itibaren At Terbiyesi braşında yarışmalar düzenlendiğini hatırlatan Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri, “Bu nedenle Uluslararası Binicilik Federasyonu ile birlikte ülkemizde ilk defa başlattığımız Para At Terbiyesi yarışmalarında da kulübümüzün mükemmel tesisleri ve yarışma organizasyonu konusunda tecrübeli kadrosu ile bir ilke hafta sonunda imza attık” diye konuştu.
Sporculara Kemer Country Club’ın eşsiz bir ortam sunduğunun altını çizen Murat Batur, “Binicilik branşı doğada yapılan bir spor olması nedeniyle Kemer Country Club sporumuza ve sporcularımıza çok değerli bir ortam sunmaktadır. At sevenlerin doğayla bütünleştiği, sporcuların Avrupa kriterlerinde spor yapma olanağı buldukları tesisler için öncelikle Demirören ailesine ardından Kemer Country Club Yönetimine çok teşekkür ederiz.

Kulübün birçok genç sporcu yetiştirdiğini sözlerine ekleyen Batur, “Bu tesisten birçok genç yetenek çıkmış, ülkemizi uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil etmişlerdir. Halen pony ve alt yapı çalışmaları ile sporumuza olan katkısı ve antrenörlerin özenli çalışmaları birçok kulübe örnektir. Önümüzdeki yıllarda Kemer Country Club’da daha büyük Uluslararası organizasyonlarda birlikte çalışma arzusundayız” ifadelerini kullandı.

Ela Acar: ‘Kemer Country büyük bir okul

Salgına rağmen engeller aşıldı
Kemer Country Club Atlı Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde iki ayak ve bir finalden oluşan Bahçeşehir Koleji At Terbiyesi Ligi Yarışmaları’nın birinci ayağı dün start aldı.
‘Çocuklar her yerde büyür; ama Bahçeşehir Kolejinde yeteneklerini geliştirerek büyür’ sloganıyla çağdaş ve kaliteli eğitime inandığı her alanda desteklerini sürdüren Bahçeşehir Koleji ana sponsorluğunda gerçekleşen organizasyonda salgın nedeniyle bütün önlemler alındı.
At Terbiyesi Yarışmaları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan Bahçeşehir Koleji At Terbiyesi Ligi, binicilik sporunun geniş kitlelere tanıtılması amacıyla gelecek vadeden genç yeteneklerin keşfine de olanak sağlamaya devam ediyor.
Türkiye Binicilik Federasyonu’na kayıtlı tüm binicilere açık olarak Kovid-19 önlemleri kapsamında seyircisiz olarak gerçekleştirilecek heyecan dolu yarışmalar, Türkiye’nin farklı bölgelerinden en iyi at ve binicilerini ağırlıyor. Yarışmaların medya sponsorluklarını ise Türkiye’nin en özel radyo kanallarından biri olan Radyo D ve Demirören Medya üstleniyor. Organizasyonda ilk ayak bugünkü yarışlarla sona erecek, ikinci ayak 19-20 Haziran ve final müsabakaları ise 10-11 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.