FenerbahçeEdin Dzeko'dan Mourinho itirafı! 'Ayrılmamdan memnun değildi'

Edin Dzeko'dan Mourinho itirafı! 'Ayrılmamdan memnun değildi'

19.10.2024 - 12:37 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin yıldız golcüsü Edin Dzeko, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. İtalya'daki kariyerinden bahseden yıldız golcü Mourinho hakkında da konuştu. İşte detaylar...

Edin Dzekodan Mourinho itirafı Ayrılmamdan memnun değildi

Fenerbahçe'nin yıldız golcüsü Edin Dzeko, İtalya'dan La Gazzetta dello Sport'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İtalya'daki kariyeri ile ilgili soruları yanıtlayan tecrübeli futbolcu Jose Mourinho'ya da değindi.

Haberin Devamı

Dzeko'nun açıklamalarından ön plana çıkanlar şu şekilde: 

- Bir Roma-Inter maçı seç

Inter'e geldikten sonraki ilk maç, 3-0 kazanmıştık, ben de gol atmıştım. Ama hayır, bunun için değil. Dışarıdan belki görünmüyordu ama içimde bir ateş vardı, her iki takımın taraftarlarını da yanımda hissedebiliyordum. Roma Olimpiyat Stadı'na, benim stadyumuma geri dönmüştüm. daha önce hiç hissetmediğim çok güçlü bir duyguydu.

- Inter ile lig ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarına çok yaklaştın, Roma ile kupa kazanamadın. Kazanmakla kazanamamak arasındaki farkı anlatır mısın?

Kesinlikle Roma'da kazanmanın Inter'de kazanmaktan daha zor olacağını hissettim. Inter'le lig şampiyonluğu kaçırmamız, İstanbul'daki finalden sonra inanç eksikliğine bağlı olabilir. O yıl hem Şampiyonlar Ligi hem de ligde tutunmaya çalıştık. Liverpool maçından bahsediyorum, sonraki ay için enerjimizin çoğunu ald.: Serie A'ya daha fazla dikkat etseydik, her şey daha farklı olurdu.

Haberin Devamı

- Dzeko-Salah ikilisi mi yoksa Lautaro-Thuram mı daha iyi?

Daha güçlü olduğumu söyleyemem, bu doğru değil. Salah'la aramızda harika bir uyum vardı, benim özelliklerim de onun daha sonra gösterdiği seviyelere ulaşmasına yardımcı oldu. Thuram mı? İtalya'nın en iyisi ve beni çok şaşırttı.

- İlk yıl Roma'daki eleştiriler sizi nasıl etkiledi?

"Neyse ki hiç durup düşünmedim ve pes etmedim. Vazgeçebilirdim, biliyor musunuz? Ayrılabilirdim, bu kolay bir seçim olurdu, benim yerimde olsa başkaları da bunu yapardı. Ama ben insanlara bunun Edin olmadığını göstermek istedim. Kendime 'Kalıyorum, İtalya'daki deneyimimi bu şekilde sonlandırmak istemiyorum, gördüğünüzden daha iyiyim' dedim. Nitekim ertesi yıl gol kralı oldu.

Edin Dzekodan Mourinho itirafı Ayrılmamdan memnun değildi

- Mourinho ile çalışmak nasıl bir duygu?

Doğruyu söylemek gerekirse, Inter'e gitmeden önce onunla Roma'da bir ay çalışmıştım. Ayrılmamdan memnun değildi ve bana da bunu hissettirmişti. O zaman ikimizin de elinde olmayan şeyler olmuştu. José inanılmaz karizması olan bir adam ve harika bir antrenör. Bir rakip olarak bile, o konuştuğunda onu dinlemek için giderdim. Onun sözlerinin çok büyük bir değeri var. Fenerbahçe'de olduğu için çok gururluyum.

Haberin Devamı

- Futbolu bıraktıktan sonra nerede yaşayacaksınız?

Eşimle aklımızda İtalya var. Roma veya Milano, henüz karar vermedik.

Yazarlar