FenerbahçeDünya basını Fenerbahçe'nin maçını konuştu! 'Bir penaltı kararı her şeyi değiştirdi'

Dünya basını Fenerbahçe'nin maçını konuştu! 'Bir penaltı kararı her şeyi değiştirdi'

14.08.2024 - 07:38 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ikinci maçında Fenerbahçe, normal süresi 1-0 biten mücadelede sahasında Fransız ekibi Lille ile uzatmalarda 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Karşılaşma dünya basınında da geniş yankı buldu.

Dünya basını Fenerbahçenin maçını konuştu Bir penaltı kararı her şeyi değiştirdi

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçında Fenerbahçe ile Lille karşı karşıya geldi. İlk maçta 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, bu müsabakanın 90 dakikasını 1-0 kazandı. Bu sonucun ardından maç uzatmalarda gitti.

Haberin Devamı

Fakat sarı-lacivertliler, ikinci uzatma devresinde penaltıdan yediği golle skor tekrar dengelendi. Lille, toplam skoru 3-2 yaptı ve sarı-lacivertliler Devler Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe'nin mücadelesi dünya basınında da geniş yankı buldu

Fenerbahçe maçının dünyadaki yansımaları şu şekilde: 

L'EQUIPE (FRANSA): Fransız ekibi uzatmaların sonuna doğru penaltıdan attığı golle play-off turuna ulaştı.

'BİR PENALTI KARARI HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ'

ONZE MONDIAL (FRANSA): Lille, Şampiyonlar Ligi play-off'unda yer almak için uzatmaların sonuna kadar beklemek zorunda kaldı. On kişi kalmalarına karşın, bir penaltı kararı her şeyi değiştirdi.

LILLE RESMİ SİTE: Saracoğlu Stadı'nda kendisini bir cehennemin beklediği Lille, Fenerbahçe karşısında uzun ve yorucu bir mücadeleden uzatmalarda büyük bir cesaret ve yürekle çıktı.

Haberin Devamı

LA GAZZETTA DELLO SPORT (İTALYA): Mourinho Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Türkler uzatma dakikalarında David'in 118. dakikada attığı penaltı golüyle elendi.

Dünya basını Fenerbahçenin maçını konuştu Bir penaltı kararı her şeyi değiştirdi

'İLK ACI YENİLGİ'

KICKER (ALMANYA): İlk acı yenilgi: Mourinho, Fener'le Şampiyonlar Ligi'ni kaçırdı. Lille'e karşı oldukça dramatik şekilde elendiler.

SERIES DO MOMENTO (PORTEKİZ): Jose Mourinho'nun, Fenerbahçe teknik direktörü olarak hayata zorlu başlangıcı, takımının Şampiyonlar Ligi'nden elenmesiyle devam etti. Portekizli çalıştırıcı artık eski takımı Manchester United ile karşılaşabilir.

GLOBO ESPORTE (BREZİLYA): Jose Mourinho, kariyerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda oynadı. Ve ilk kez bu aşamada elendi.

DAILY MAIL (İNGİLTERE): Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'si, 10 kişilik Lille'e elendikten sonra Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Mou, şimdi Manchester United ile karşı karşıya gelebilir.

'İLK HEDEFLERİNDEN BİRİNDEN BAŞARISIZ OLDU'

AS (İSPANYA): Mourinho Şampiyonlar Ligi'nin dışında kaldı. Jose Mourinho Fenerbahçe'deki ilk hedeflerinden birinde başarısız oldu. Avrupa Ligi'nde mücadele edecekler.

DIEZ (MACARİSTAN): Jose Mourinho Fenerbahçe'ye gelişinden bu yana ilk başarısızlığını yaşadı. Mourinho, Fenerbahçe taraftarının kendisine yüklediği beklentilere rağmen, bu kulvarda kritik bir maçta umutları sona erdirdi.

Haberin Devamı

KOOORA (BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ): Ölümcül bir senaryo. Mourinho'nun Fenerbahçe'si Şampiyonlar Ligi'nin dışında kaldı. Mou, takımını Devler Ligi'ne taşıyamadı.

'MOURİNHO'NUN İLK BAŞARISIZLIĞI'

FILGOAL (MISIR): Mourinho'nun ilk başarısızlığı. Fenerbahçe, Lille tarafından Şampiyonlar Ligi'nin dışında bırakıldı.

ALO! (SIRBİSTAN): Fenerbahçe'den şok elenme. Yedek kulübesinde Jose Mourinho ve sahada Dusan Tadic'in yer aldığı Türk ekibi, uzun süre mücadele etse de, Şampiyonlar Ligi'nin dışında kaldı.

JUTARNJI (HIRVATİSTAN): Türk devi için şok: Livakovic, Dzeko ve Mourinho büyük bir dramayla Şampiyonlar Ligi'nden elendi. Livakovic bu maçta dört kurtarış yaptı.