Belçika Haberleri Domenico Tedesco: Gol atamadan eve dönmesi çok yazık oldu!

Domenico Tedesco: Gol atamadan eve dönmesi çok yazık oldu!

01.07.2024 - 23:41 | Son Güncellenme:

Belçika Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Fransa maçının ardından konuştu.

Domenico Tedesco: Gol atamadan eve dönmesi çok yazık oldu

EURO 2024 Son 16 Turu'nda Fransa'ya 1-0 mağlup olan ve organizasyona veda eden Belçika'da teknik direktör Domenico Tedesco açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Casteels'in performansına dikkat çeken Domenico Tedesco, "Kendi kalemize gol attıktan sonra bir analize girmek zor. Bu EURO'daki her şeyi analiz edeceğiz ve birkaç hafta içinde göreceğiz. Casteels harika iş çıkardı. Ukrayna karşısında bizi kurtardı ve bu sadece bir örnek. Onun kurtarışı bu akşam bu maçı oynayabileceğimiz anlamına geliyordu. Casteels harikaydı ve bugünkü gol onun hatası değildi. Bu gece detaylara girmek zor" dedi.

Romelu Lukaku'nun turnuvayı golsüz tamamlamasına değinen Domenico Tedesco, "Fransa'nın kendi çizgisinin gerisinde savunma yapmakta zorlandığını gördük. Gerçekten çok ilerideydiler. Arkalarındaki boşluklara saldırmak için üç forvetle oynamak istedik, ana fikir buydu. Savunmada kanat oyuncularını çıkarmak istedik ve bu iyi işledi. Slovakya ve Romanya'ya yüksek baskı yaptık. Ukrayna'ya da ama oyuncular bir gol yedikleri takdirde eleneceklerini düşünüyorlardı. Lukaku'nun gösterdiği performanstan sonra gol atamadan eve dönmesi çok yazık oldu" diye konuştu.

Yazarlar