DiğerDevlerin görev aşkı!

Devlerin görev aşkı!

28.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir zamanlar spor arenalarında fırtına gibi esen efsane sporcular şu günlerde yönetici koltuğuna oturma hazırlığı yapıyor. Minderin iki dev ismi Hamza Yerlikaya ve Şeref Eroğlu güreş, Halil Mutlu, Naim Süleymanoğlu halter, Suat Çelen ise cimnastiğin patronluğuna soyunacak

Devlerin görev aşkı

Ayşe Yeşin
Şampiyonlar seçim meydanına iniyor. Londra Olimpiyatları’nın ardından yönetmelik gereği genel kurullarını toplamak zorunda olan federasyonları seçim heyecanı sararken, Türk sporunun “efsaneleşmiş” sporcuları da branşlarında söz sahibi olmak için sandığa gidecek.
52 Federasyonda Aralık ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek seçimlerde bir dönem milli forma ile ter dökmüş, ay - yıldızlı bayrağı göndere çektirip İstiklal Marşını dinletmiş, olimpiyat, dünya ve avrupa şampiyonluklarını alırken rekorlar kırmış eski sporcular bu sefer başkanlık için rakipleriyle mücadele edecek.

Haberin Devamı

Minderde iki dev
Olimpiyatlarda en fazla madalyayı kazandığımız Türk sporunun lokomotifi güreşte başkanlık için iki şampiyon kapışacak. Londra Olimpiyatları’ndan tek bir bronz madalya ile dönerek eski başarılı günlerin çok uzağında kalan güreşte FİLA tarafından “Asrın güreşçisi” unvanı verilen, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu Hamza Yerlikaya ile Türkiye’ye defalarca Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu, olimpiyat ikinciliği yaşatan Şeref Eroğlu başkanlık için karşı karşıya gelecek.
Londra Olimpiyatları’nda sıfır çekerek dibe vuran halterde ise tarihe damgasını vuran bir isim hizmet için var olacağını söyledi. Sporculuk kariyerinde olimpiyat, dünya, avrupa şampiyonlukları ile sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın sayılı sporcularından olan Halil Mutlu, 31 Ekim’de yapılacak seçimlerde aday olabileceğini söyledi. Mutlu, hataların giderilmesi için yeni bir yönetim anlayışının gelmesi gerektiğini, bu aşamada haltere en üst düzeyde hizmet etmek hedefine rağmen başkan ya da genel koordinatörlüğün fark etmeyeceğini vurguladı. Halil, eski başkanlar Savaş Ağaoğlu ve Kenan Nuhut’un ekibinde de yer alabileceğini kaydetti. Bu arada dünya halterinin unutulmaz ismi Naim Süleymanoğlu’nun da yeni bir yapılanma içinde olabileceği, Ekim ayı ortasına kadar durumun netleşeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Çelen aday
Cimnastikte 28 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Atilla Örsel’in aday olmayacağını açıklamasından sonra bayrağı eski milli sporcu Suat Çelen devralmaya hazırlanıyor. Türkiye’ye sayısız madalya kazandıran, dünya literatürüne “Çelen hareketini” sokan, Bolu gençlik ve spor il müdürü Çelen, birçok proje ile yola çıktıklarını, amacının Türk cimnastiğini ileriye götürmek olduğunu ifade etti.