SkorerDevler, Hido’suz!

Devler, Hido’suz!

19.09.2008 - 02:13 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadığı beş maçı da kazanarak finalleri garantileyen 12 Dev Adam’ın kaptanı Hidayet, Fransa kadrosundan çıkarıldı

Devler, Hido’suz

2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri’nde C Grubu’nda beşte beş yaparak final vizesini alan 12 Dev Adam, grubundaki son maçını oynamak üzere dün Fransa’nın Limoges kentine gitti.
İstanbul’dan THY’ye ait özel uçakla hareket eden ve öğleden sonra Limoges’e varan ay - yıldızlı kafilede, ABD’ye dönmek üzere izin alan kaptan Hidayet Türkoğlu yer almadı.
Genel Menajer Harun Erdenay, Hidayet’in 20 Eylül Cumartesi günü Fransa ile deplasmanda yapılacak grubun son maçında kadroda olmayacağını, milli basketbolcunun 21 Eylül Pazar günü ABD’ye gideceğini, bu nedenle yorgun olacağı için Hidayet’e izin verdiklerini söyledi, “Onun yokluğunda da Fransa’yı rakip sahada yenebilecek güce sahibiz” dedi.

Haberin Devamı

Tek namağlup Türkiye
12 Dev Adam, 2009 Elemeleri’nde, üç grupta mücadele veren 17 ülke arasında tek yenilgisiz takım olarak dikkat çekti. C Grubu’nda beşte beş yapan ve tüm rakiplerini farklı skorlarla mağlup eden millilerimiz, grupta ikinciliği garantileyen, ancak henüz final vizesi netleşmeyen Fransa ile yarın akşam TSİ 21.00’de karşı karşıya gelecek. Günün diğer maçında ise Ukrayna ile Belçika Kiev’de kozlarını paylaşacak.

Fransız işkencesi !
A Milli Basketbol Takımı, özel uçakla geldiği Fransa’nın Limoges kentinde pasaport krizi yaşadı. Gri pasaport taşıyan ay - yıldızlı oyuncular ve yöneticiler, Fransız polisinin bilgisizliği yüzünden bir saate yakın bir süre havalimanında esir oldular. Gri pasaporta vize gerekmediğini bilmeyen polis, oyuncuları uzun süre bekletirken, Dış İlişkiler Sorumlusu Ali Özsoy’un devreye girmesiyle kriz çözüldü.