SkorerDev anket nefes nefese

Dev anket nefes nefese

19.12.2008 - 02:45 | Son Güncellenme:

Milliyet 55.Yılın Sporcusu Anketi’nde artık geri sayım başlarken adaylar arasında zorlu bir liderlik mücadelesi yaşanıyor. Kategorilerinde Elvan, Terim, Arda, Polat,Milli Takım ve Phelps ilk sırada yer alıyor

Dev anket nefes nefese

MİLLİYET’in Türk Sporu’nun klasikleri arasına girmiş 55. Yılın Sporcusu Anketi’nde bitime sayılı günler kala adaylar kendi kategorilerinde amansız bir zirve yarışı yapıyorlar.
Tasnif ekibi tarafından büyük bir titizlikle toplanan oylama sonucunda Yılın Sporcusu’nda Pekin Olimpiyatı’nın çifte madalyalı “gümüş kızı” milli atlet Elvan Abeylegesse, Pekin Paralimpik Oyunları’nın altın madalyalı ismi milli okçu Gizem Girişmen tarafından yakın markaja alınmasına rağmen liderliğini sürdürüyor. Bu iki sporcuyu Pekin 2008’den altın madalya ile dönen milli güreşçi Ramazan Şahin izliyor. Bayanlarda dünya şampiyonu olan milli boksör Gülsüm Tatar dördüncü, Olimpiyat ikincisi tekvandocu Azize Tanrıkulu beşinci sırada.

Haberin Devamı

Terim arayı açıyor
Yılın Antrenörü oylamasında ise Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim rakipleriyle arayı açmaya başladı. İkinci sırada Galatasaray’ı geçen yıl şampiyonluğa taşıyan isim olarak tanınan Cevat Güler yer alırken, Tekvando Milli Takım Antrenörü Ali Şahin az bir oy farkı ile üçüncülük koltuğunda yer alıyor.

Arda avantajlı
Yılın Futbolcusu oylamasında ise Galatasaray ve A Milli Takımı’nın genç yıldızı Arda Turan ile Fenerbahçe ve milli takımın vurucu silahı Semih Şentürk arasında amansız bir zirve yarışı yaşanıyor. Sarı-kırmızılı fubolcu özellikle son iki günde internet üzerinden gelen oylarla rakibini geride bırakarak avantajlı duruma geçti. Üçüncülük koltuğunda ise İspanya’daki başarılı temsilcimiz Nihat Kahveci yer alıyor.

Haberin Devamı

Polat-Erdener yarışı
Yılın Spor Adamı kategorisinde ise Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile IOC üyesi ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener arasında nefes kesen bir çekişme yaşanıyor. Polat çok az bir oy farkıyla ilk sırada yer alırken, bu ikiliyi Dünya Şampiyonası’nı Türkiye’ye getirebilme gibi büyük bir başarının baş aktörü olan Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu izliyor.

Milli markaj!
Yılın Takımı seçiminde ise Avrupa Şampiyonası’nda büyük başarılara imza atan A Milli Futbol Takımı ilk sırada yer alırken, Kıtalararası Dünya Şampiyonluğu gibi muhteşem bir unvanın sahibi olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı zirveyi yakın markaja aldı. Bu iki ekibi geçen yılın lig şampiyonu Galatasaray izliyor.

Phelps önde
Dünyada Yılın Sporcusu seçiminde ise 2008 Pekin Olimpiyatı’nın 8 altın madalyalı efsane yüzücüsü ABD’li Michael Phelps, yine olimpiyatın atletizmdeki rekortmen sprinteri Jamaikalı Usain Bolt’un az bir oy farkıyla önünde yer alıyor.

2008 YILIN SPORCUSU ADAY LİSTESİ
Elvan Abeylegesse, Nazmi Avluca, İlhan Çıtak, Gizem Girişmen, Neslihan Kavas, Yakup Kılıç, Sibel Özkan, Ramazan Şahin, Azize Tanrıkulu, Gülsüm Tatar, Servet Tazegül, Şemsi Yaralı

YILIN SPOR ADAMI

Ahmet Ağaoğlu, Uğur Erdener, Adnan Polat

YILIN ANTRENÖRÜ ADAYLARI

Anatoly Byckhov, Cevat Güler, Ali Şahin, Fatih Terim

YILIN TAKIMI ADAYLARI

A Milli Futbol Tkm., G.Saray Futbol Tkm., G.Saray Tekerlekli Sandalye Basketbol Tkm., Karate Milli Tkm.

YILIN FUTBOLCUSU ADAYLARI

Mehmet Aurelio, Servet Çetin, Nihat Kahveci, Semih Şentürk, Arda Turan

DÜNYADA YILIN SPORCUSU ADAYLARI

Usain Bolt, Lewis Hamilton, Yelena Isinbayeva, Kaka, Michael Phelps, C.Ronaldo
Not: İsimler soyadı sıralamasına göre alfabetik olarak sıralanmıştır.