Türkiye Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Futbol Takımı'na tebrik telefonu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Futbol Takımı'na tebrik telefonu!

27.06.2024 - 02:13 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turuna yükselme başarısı gösteren A Milli Futbol Takımı'nı kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın ev sahipliğinde yapılan 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'ndaki son maçında karşılaştığı Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükselen A Millî Takımımızı telefonla arayarak tebrik etti.

Haberin Devamı

Erdoğan, maçın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın yanı sıra millî futbolcular Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun ve Barış Alper Yılmaz'la konuştu.

İlk olarak Montella ile görüşerek kendisini galibiyetten ötürü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah Avusturya maçının ön hazırlıklarına yönelip ona göre de adımlarımızı atalım." dedi.

Attığı şık golle A Millî Takımımızı öne geçiren kaptan Hakan Çalhanoğlu ile de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle tebrik ediyorum. Güzel bir gol oldu. Sıkıntıya girdiğimiz anlarda golü bulduk." derken, Hakan Çalhanoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Maçta galibiyeti getiren golü atan Cenk Tosun'la da görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, millî oyuncuyu attığı gol için tebrik ederek, "Tebrik ederim. Çok güzel bir gol oldu, hepimizi rahatlattı. Allah yar ve yardımcınız olsun." diyerek kutladı.

Son olarak maçın adamı seçilen Barış Alper Yılmaz'la konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, performansından ötürü kendisini kutlayarak, "Barış tebrik ediyorum. Gerçekten sağ kanadı felç ettin." dedi.

Bakan Bak ve Başkan Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bütün futbolcuların selamını iletirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Takımdaki herkesi tebrik ediyorum, bu dayanışmanız, el ele verişiniz. Bizim yediğimiz golde de hakem çok büyük haksızlık yaptı. Tüm kardeşlerimizi, tüm sporcularımızı gözlerinden öpüyorum." diyerek telefonu kapattı.