Basketbol Çukurova Basket Mersin Yenişehir Kulübü Serdar Çevirgen başarının sırrını anlattı! 'Tesadüf değil'

Çukurova Basket Mersin Yenişehir Kulübü Serdar Çevirgen başarının sırrını anlattı! 'Tesadüf değil'

29.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi devirerek tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşayan, Eurocup Final Four’unda ülkemize bir kupa daha getirmenin planlarını yapan Çukurova Basket Mersin Yenişehir Kulübü planlı yatırımların karşılığını almaya başladı.

Çukurova Basket Mersin Yenişehir Kulübü Serdar Çevirgen başarının sırrını anlattı Tesadüf değil

ÜMİT AVCI - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Kadın Basketbolu’nun gözbebeklerinden Çukurova bölgesinde yeni bir başarı hikayesi yazılıyor. Çukurova Basket Mersin Yenişehir Kulubü, ev sahipliği yaptığı Bitci Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi devirerek şampiyonluğa ulaşırken, şimdi de gözünü 5-7 Nisan tarihleri arasında Fransa’da gerçekleştirilecek Eurocup Final Four organizasyonuna dikti, hedefi şampiyonluk olarak belirledi.

Peki nasıl oldu da, henüz genç bir kulüp olan Çukurova Basket bir anda böyle iddialı hale geldi. Kulübün doğuş hikayesini, belki de kadın basketbolunda hiçbir Avrupa kulübünde bulunmayan tesislerini, kulüpte yarattıkları aile birlikteliğini, Başkan Serdar Çevirgen anlattı.

‘Başarıya odaklandık’

‘Türkiye’de futbolda Altınordu ne ise, basketbolda da örnek bir kulüp yaratalım diye yola çıktık” diyerek sözlerine başlayan Çevirgen, “Daha önce menajerlik yapıyordum ve hayalim ‘A Milli Takım’ın 10 oyuncusu benim olacak’ şeklindeydi. Bıraktığımda 9 oyuncu benimdi. Sohbet ederken Başkan Hidayet Türkoğlu ‘Bir kulüp organizasyonu yapsana’ demişti. Ben de bu işe soyundum. 500 bin TL ile bunu yaptık. Menajerlik kafasıyla girilmiş projede bakış açımız farklılaştı. Menajerliği bıraktım ve şampiyonluk hedefiyle takımı kurduk. Aslı İnceer gibi organizasyonu kusursuz yapan bir ismi menajerliğe getirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çevirgen şöyle devam etti: “Kulüp, aile gibi olsun istedim hep... Bunu da başardık. Tesiste çalışan bahçıvan bile takımın galibiyetinden prim alır. Ortam hepimizi hem mutlu ediyor hem de başarı için kamçılıyor. Takım deplasmana gider, çalışanlar dizilip, arkalarından su dökerler. Planlı değil, herkes içinden gelerek yapıyor bunu. Nika Baric, ‘Bu, Avrupa’da bulunduğum en iyi organizasyon’ diyor. Amerikalılar geliyor, tesisleri, ortamı görüntülüyor, arkadaşlarıyla, akrabalarıyla paylaşıyor.”

'Tesisi kendimiz yaptık'

Serdar Çevirgen salonun inşaatını kendilerinin yaptığını hatırlattı, “Pandeminin başında gece gündüz çalışarak 4 ay içinde inşa ettik. 2 milyon doların biraz üzerinde bir bedele inşaatı tamamladık. Şu an için piyasa değeri 100 milyon TL” dedi.

Haberin Devamı

Çevirgen, ‘Erkek basketboluna da el atma hedefi olur mu?’ sorusuna ise “Ben böyle bir kadın organizasyonu varken, erkek basketbolunun da olmasını isterim. Ancak bu hep maddiyatla ilgili. Bir kişinin çabası ile olacak iş değil. Bizim Spor Toto gelirlerimiz daha önceleri 800 bin dolarmış. Şu anda 100 bin dolar etmiyor. 30 kişilik kafile, Fransa’ya gidiyoruz. 350-400 bin TL masraf çıkıyor. Ne olursa olsun, bedava oyuncu da oynatsan, Avrupa’ya gidecek para yok” cevabını verdi.

Çevirgen şöyle devam etti: “Mesela THY devletin. Avrupa’da başarılı olmuş kulüplere devlet vasıtasıyla THY’nin destek çıkması gerekiyor. TRT Spor Yıldız’da basketbol nasıl olmaz? Olsaydı belki daha farklı sponsor kalemlerinden bahsediyor olabilirdik. Dolayısıyla televizyonda görülmek, izleyiciye ulaşmak bizim için elzem.”

‘Alt yapıya büyük önem’

Başkan Serdar Çevirgen altyapı hamlelerinden de bahsetti. Çevirgen şu ifadeleri kullandı: “Bütçemizi planlarken, %20’lik dilimi altyapıya harcarız diyorduk. Altyapıda, Halil Demirbilek ve Doğan Korkmaz gibi iki değerli antrenörü bünyemize dahil ettik. Play-off oynayan A takımların coachları kadar para kazanıyor bendeki altyapı antrenörleri. İnanılmaz bir altyapı organizasyonumuz var. Altyapıda hedefin kazanmaksa oyuncu yetiştiremezsin. Ancak oyuncu yetiştiriyorsan, Milli Takım’a oyuncu verebiliyorsan bu unutulmaz. Oyuncularımızın iyi eğitim alması için Toros Koleji ve İstek Vakfı’yla birlikte çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

‘Bizi tercih ediyorlar’

Oyuncuların kulüpte bulundukları için memnuniyetlerini her fırsatta dile getirdiğini hatırlattığımız Çevirgen, “Organizasyon kalitesi uzun vadede maliyeti düşürüyor. Oyuncu, ortamı, ciddiyeti, düzeni görünce bizi tercih ediyor. Aradığım her şey var. Hiçbir sıkıntım olmaz diye düşünen oyuncu da daha az paraya olsa da burayı tercih ediyor. Ben menajerlikten geldiğim için oyuncuların kendini nasıl değerli hissedeceğini biliyorum” dedi.

Mo Salah’ın en iyi sezon öncesi anları