FenerbahçeChristoph Daum için Almanya'da cenaze töreni! 'Memleketim' şarkısı söylendi

Christoph Daum için Almanya'da cenaze töreni! 'Memleketim' şarkısı söylendi

12.09.2024 - 20:20 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'un eski teknik direktörü Christoph Daum için Almanya'nın Köln kentinde cenaze töreni organize edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç törene katıldı.

Christoph Daum için Almanyada cenaze töreni Memleketim şarkısı söylendi

Alman teknik direktör Christoph Daum için Almanya'nın Köln kentinde cenaze töreni organize edildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'da görev yapan ve 25 Ağustos'ta yaşamını yitiren Daum için FC Köln takımının Rhein Energie Stadyumu'nda düzenlenen törene, Türk ve Alman spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Daum ailesine taziyede bulunarak "Bu zor dönemde size sabır ve güç diliyorum. O büyük bir liderdi, pek çok kalbe dokunan muhteşem bir insandı." dedi.

Beşiktaş Genel Sekreteri Kaan Şakul, "O, saha içinde ve özellikle saha dışında pek çok kalbe dokunan harika bir insandı. Huzur içinde yatın Bay Daum. Seni özleyeceğiz ama asla unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Christoph Daum için Almanyada cenaze töreni Memleketim şarkısı söylendi

Törende Alman spor kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin yanı sıra siyasetçiler de konuşma yaptı. Daum'un eski günlerini anlatan fotoğraf, video gösterimi ve konuşmalar esnasında duygusal anlar yaşandı. Türk şef ve besteci Betin Güneş'in yönettiği orkestra, Daum ailesinin Türk dostluğunu vurgulamak için istediği "Bir başkadır benim memleketim" şarkısını seslendirdi.

Haberin Devamı

Christoph Daum için Almanyada cenaze töreni Memleketim şarkısı söylendi

'Büyük bir lider'

Anma töreninde konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Christoph Daum'un Fenerbahçe ve Türk futboluna iz bıraktığını söyledi. Ali Koç, "Bugün hepimiz büyük bir lidere veda etmek için toplandık. En önemlisi mesleğinde tarih yazan, profesyonelliği ile de birçok insanın kalbine dokunan bir insandı. Daum’un Türkiye’deki kariyeri başarılarla doluydu. 3 kulüpte hizmet ettiği toplam 7 sezonda 3 lig şampiyonluğu, 3 de kupa kazandı. Kulübümüz onun liderliğinde geçirdiği dört sezon boyunca arka arkaya lig şampiyonlukları yaşadı ve iki şampiyonluğu da dramatik bir şekilde son hafta maçlarında kaybetti. Kısacası Christoph, Türk futboluna hak ettiği bir iz bıraktı ve adını Fenerbahçe’nin tarihine güçlü bir şekilde yazdırdı. Bir teknik direktör olarak olağanüstü niteliklere sahip gerçek bir liderdi. Son derece çalışkan, kendini takımına adamış, tutkulu, disiplinli bir teknik direktördü. Hem ekibinden en iyi performansı hem de oyuncularından bireysel olarak en iyi performansı ortaya çıkarma becerisine sahipti. Bugün Fenerbahçe’yi çalıştırdığı dönemden bazı oyuncuları, efsanevi teknik direktörlerine saygıyla veda etmek için buradalar" dedi.

Haberin Devamı

"Daum, akıl hocası ve harika bir öğretmendi"
Christoph Daum'un, takım çalışması, dayanıklılık ve dürüstlük gibi değerleri benimseyen bir teknik direktör olduğunu belirten Başkan Ali Koç, "O bir akıl hocası ve harika bir öğretmendi. Takımı motive edecek ve özellikle çok önemli maçlarda en iyi sonuçları ortaya çıkaracak alışılmışın dışında yöntemleri ve yaklaşımları vardı. Fakat harika kariyerinin yanı sıra harika liderliği ve hepsinden önemlisi müthiş hikayeleri de var. Hangi takımı desteklediğine bakılmaksızın Türk halkı tarafından çok sevildi ve saygı duyuldu. Peki neden bu kadar çok sevildi? Çünkü Türkiye’ye adanmıştı. Ülkemizin değerlerine bağlıydı, tarihimizi biliyor, insanımızı anlıyordu. Türkçe konuşmaya çaba gösteriyor, İstiklal Marşımızı söylüyordu. İster ülkemizde çalışsın ister çalışmasın Türkiye’den tüm gelişmeleri almak için hep bağlı kalıyordu. O gerçek bir Türk dostuydu ve halkımız onu ayrı bir yere koyuyordu. Onu herkesten ayıran en önemli şey; Dünya tarihinin en büyük liderlerinden biri olan Mustafa Kemal Atatürk’e ve değerlerine olan sevgisi, saygısı ve sarsılmaz bağlılığıydı" ifadelerini kullandı.