DiğerChristoph Daum hayata gözlerini yumdu! Bu kalp seni unutur mu?

Christoph Daum hayata gözlerini yumdu! Bu kalp seni unutur mu?

26.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ülkemizde Beşiktaş, Fenerbahçe ile Bursaspor’u çalıştıran, 3 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşayan Christoph Daum 70 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Christoph Daum hayata gözlerini yumdu Bu kalp seni unutur mu

Ülkemizde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor’u çalıştıran Christoph Daum 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. Daum, bir süredir akciğer rahatsızlığı sebebiyle tedavi altındaydı.

Futbolculuk kariyerinde Duisburg ve FC Köln’de orta saha olarak forma giyen Daum, 1986 yılında FC Köln’de teknik direktörlük kariyerine başladı. Daum, Bundesliga’da 1991-92 sezonunda Stuttgart’ı zirveye taşıyarak, hoca olarak ilk şampiyonluğunu tattı. Süper Lig’de 1993-94 sezonunun ortasında Beşiktaş’ta antrenörlüğe getirilen Alman çalıştırıcı, ilk sezonunda Türkiye Kupası’nı kazandı, sonraki sezonda ise lig şampiyonluğuna ulaştı sevinci yaşadı.

1996 yılında Beşiktaş’tan ayrılan Daum, Mart 2001’de yeniden siyah-beyazlı ekibin başına geçti, ancak beklenen başarı gelmeyince, siyah-beyazlı ekipteki 2. birliktelik 3 ay sürdü. Christoph Daum 2003’te Türkiye geri döndü ve Fenerbahçe’nin teknik patronu oldu. Alman teknik adam iki sezon üst üste sarı-lacivertli ekibi şampiyonluğa taşırken, 2. sezonunda ise lider girdiği son haftada zirveyi Galatasaray’a kaptırdı.

O sezonun ardından ülkesine giden Daum, 2009-10’da bir kez daha Fenerbahçe’nin başına getirildi ve 2005-06 sezonu yeniden yaşandı. Sarı-lacivertli ekip, Daum önderliğinde ligin son haftasına yine lider girdi ama şampiyonluk ipini Bursaspor göğüsledi. Daum, Türkiye’deki son macerasında 2013-14 sezonunda Bursapor’da görev yaptı. Alman çalıştırıcı ile 2 yıllık sözleşme imzalansa da kötü gidişat sebebiyle ilk yıl dolmadan yollar ayrıldı.

KULÜPLER BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Daum’un vefatının ardından kulüpler ve federasyondan başsağlığı mesajları geldi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş, “Eski teknik direktörümüz Christoph Daum’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” ifadeleri kullandı.

Galatasaray ise “Daum’un vefat haberini üzüntüyle öğrendik. Hayatını kaybeden Christoph Daum’un ailesine, yakınlarına ve tüm sevdiklerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

TFF ise şu ifadeleri kullandı: “Türk futbolunda iz bırakan, ülkemizde taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin sevgi ve saygısını kazanan, Christoph Daum’un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Daum, Türkiye’de görev yaptığı süre boyunca 3 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşadı. Daum ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.”

Yazarlar