Sadece turu kaybetmedi!

Haberin Devamı

Geçen hafta deplasmanda St.Gallen’in sinir uçlarıyla oynayan ancak sayısız gol pozisyonunu değerlendiremeyen Trabzonspor’un dün akşamki rövanş maçında işi uzatmalara ve penaltılara götürmesi trajik bir senaryo idi. Yapamadık. Avantajı kullanamadık. Söz penaltı atacak oyunculara kaldı, kullanamadık. Kimsenin suçu yok. Sorumlu kaçıran o son oyuncuda değil. Yanıt bekleyen soru iş neden bu noktaya geldi?
Maçı kazanmak ve turu geçmek adına çok yetersiz kaldı temsilcimiz. Yedi gün önce perperişan ettiği rakip karşında nasıl bu denli ürkek, korkak ve kabullenmiş bir görüntü verebilirsiniz ki?
Son söylenecek yorumu başa alayım. Sezona şampiyonluk iddiası ile başlayan ve Avrupa defterini bu kadar erken kapatan bir takımda elbette sorgulanacak makamlar olacaktır.
Futbol camiamızda gelenektir; günah keçisi teknik direktördür. Kabul; onun oyun planları, kurgusu ve tercihleri tartışılır.
Bence de sezon öncesi kurulan kadro üzerinde ne kadar etkinliği varsa, o kadar sorumludur teknik direktör. Abdullah Avcı gelinen noktada hesap sorulacak ilk insandır.
İyi de; kritik maçlarda sorumluluk almayan, kalıpların dışına çıkmayan ve çözüm üretmesi gerekirken kendini geri çeken oyuncular nerede? Milyonlarca euro ödenen futbolcular, sonsuz taahütler verilen yıldız eskileri ortada dururken, Avcı’nın suçu onlara güvenmek mi? Veya oyuncuları ile arasında sorun mu var?
Başkan Ertuğrul Doğan belki de hesapta olmayan bir erken veda sonrası planlarını değiştirecektir. Çünkü sezon öncesi tüm tasarruflar ona sorular.
Trabzonspor dün gece taraftarın beklentilerini ve hayallerini erken bitirdi. Eğer hesap soracaksanız, gerçekçi davranarak düzenin oluşmasına hizmet edenlerini konuşacaksınız.
St. Gallen maçı uzun zamandır yolunda gitmeyen sistemin ve gerçekleri görmekten uzak kalan anlayışın yüzleşmesi gereken bir gerçektir.
Ve bir soru daha; transfer daha bitmedi ama harcanan onca para ve karşılığı tartışılırken her hedeften birer birer kopmak Trabzonspor’un geleceğine nasıl bir katkı sağlacak?
Bordo-mavilileri güç ve tartışılacak bir gelecek bekliyor.