Hacıosmanoğlu bence hakem konuşmasın

Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hafta başında meslektaşımız Candaş Tolga Işık’a önemli açıklamalar yaptı.
İddialı olduğu konu ise hakemlik. Ancak kaş yapayım derken göz çıkardı. Kendinden önceki yönetimleri ve MHK’leri töhmet altında bırakacak ifadeleri ile ligin son 20 yılını adeta şaibeli altında bıraktı. Ne demek o dönemlerde hakem hatalarının kasıtlı olması?
İşin içinde kötü niyet ve kurgu varsa; çıkaracağımız sonuç son yirmi yılın şampiyonluklarının sorgulanması mıdır?
Elinizde somut bilgiler ve isimler mevcut ise niçin zamanında konuşmadınız?
Kulüp başkanlığı ve yöneticiliği günlerinden biliyoruz. Hacıosmanoğlu’nun hakem camiası ile arası yoktur, sempati ile bakmaz.
Lakin bugün temsil ettiği makam sorumluluk, objektif söylem, adalet ve tarafsızlık gerektirir.
Hakemlik Türk futbolunun yumuşak karnıdır. En zayıf halkasıdır. En kırılgan paydaşıdır. Dolayısıyla geçmiş ile 2.5 aylık kısa dönemdeki icraatleri kıyaslarken daha özenli olmak gerekir.
Amatör kümeden bir hakemi iki yılda Süper Lig’e yükseltmeyi vadedecek kadar gerçeklikten uzaklaşan, Okan Buruk’un tehdidini duymazdan gelen hakemin bir daha görev alamayacağını söyledikten 48 saat sonra MHK tarafından maça atanmasına sessiz kalan federasyon başkanına naçizane önerim; akıl hocalarını gözden geçirmesi.
Hepsinden önemlisi ve tehlikelisi, 4 büyük kulübün hakemler konusundaki her isteğine “hay hay” deyip, diğerlerini figüran yerine koymaktır.
TFF eski Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin sonunu kimlerin hazırladığını unutmamak gerek.

Haberin Devamı

Meler’in açmazları! 

Bir süre önce bu köşede, “Meler’e tuzak mı kuruluyor?” diye sormuştum.
FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’in Avrupa’da önemli maçlara gitmesi, ligimizde ise sıradan karşılaşmalarda görev yapması tuhaf gelmişti.
Hatırlarsınız; geçen sezon Ankaragücü eski Başkanı ve korumaları tarafından saldırıya uğrayan deneyimli isim, hakemliği bırakmayı düşünmüş, ancak kararından vazgeçirilmişti. Federasyon ve Merkez Hakem Kurulu değiştikten sonra Meler’i üst düzey maçlarda görmez olduk. Ona karşı tavır alındığını sanıyordum ki, iddia doğru ise MHK’ye “bana maç vermeyin” demiş.
MHK, İsviçre - Danimarka milli maçında yardımcısıyla birlikte fahiş bir hata yapan Meler’in talebini ciddiye almamış anlaşılan.
Bugünkü Kayserispor- Gaziantepspor görevlendirilmesinin izahı ne olabilir?..
Final sorusu; TFF veya Hakem Derneği, Meler’e saldırı davasına müdahil oldular mı? Yoksa bizim gibi dışarıdan mı izliyorlar?
Meler’in moral bozukluğunun ve kırgınlığının sebebini anlamak için 90 IQ yeterli sanırım.

Haberin Devamı