Fırtına, Visca ile esti

Haberin Devamı

İşler kötü giderken yoluna girmesi için her seçeneği denersiniz ya. Belki bir kıvılcım, belki olağanüstü bir motivasyon ya da şeytanın bacağını kıracak şans faktörünün devreye girmesini beklersiniz. Trabzonspor haftalardır bu sevimsiz süreci yaşıyordu.
Kazanamıyor, kazanamadıkça geriliyor, gerildikçe öz güveninden uzaklaşıyor ve mutsuz oluyordu. Oysa ligin yenilgisiz üç takımından biri idi. Başakşehir karşısında üçüncüsü gerçekleşti ve bordo-mavili ekip uzatma bölümünde şeytanı bacaksız bıraktı.
Sonuçtan bağımsız olarak şu ana kadar sergilenen futbolla ilgili söylemem gerek; yönetimin bu kadar para harcayıp onlarca futbolcuyu sıradan bir takım yaratmak için transfer etmediği aşikar, lakin camianın beklentileri ve umutları haftalar geçtikçe tükeniyordu. Sezonun ikinci galibiyeti kuşkusuz bu anlamda çok önemli. Yarınlara ışık tutacak ve sadece taraftarı değil tüm takımı ayağa kaldıracak bir galibiyet oldu.
Şenol Güneş bu kulübün efsanelerinden biridir. Dün doğup büyüdüğü ve büyük kazanımlar elde ettiği kentte teknik direktörlük yaşamındaki bininci maçına çıktı. Gurur vericiydi. Onun için anlamı çok farklı idi ve elini taşın altına koymasına değdi.
Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sabır, anlayış, hoşgörü ve çözüm üretmeyi gerektirir. Şenol hoca, sezon başı transferleri kendisine ait olmayan takıma sahip çıkarken risk almıştı. Onu yakından tanıyanlar pes etmeyeceğini iyi bilir. Evet sıkıntılı bir galibiyet oldu ama sonuç Trabzonspor için dönüm noktası olacaktır.
Uzun zamandır takım kimliğinden uzak bir Trabzonspor izliyoruz. Başakşehir karşısında da farklı değildi. Savunmada Mendy, sol kanatta Dragus, galibiyet golünün kahramanı Edin Visca ve Eren, Trabzonspor’u oyunda tutan isimlerdi. Bu sayının artması ve kazanma arzusuna katkı vermesi gerekiyor.
Ozan Tufan’ı, Okay’ı tanıyor ve yapabileceklerini biliyoruz. Güneş’in onlardan daha fazla sorumluluk almalarını beklemesi doğal. Cham’ı çözebilmiş değilim ve niçin ısrar edildiğini anlamaya çalışıyorum. Bonservis bedeli ve ücretini düşününce verdiği katkıyı kabul etmek mümkün değil. Güneş’in son bölümde şans verdiği Bardhi’nin fazlası olduğuna inanıyorum.Trabzonspor gibi bir takım için sezonun 8. maçında ikinci galibiyeti almak alkışlanacak bir durum değil. Eksik çok, oyunu geliştirmek için daha fazla çalışması şart. Ve bu kulübe imza atmış her futbolcunun sorumluluğunu yerine getirmesi camianın beklentisidir.