Şampiyonlar LigiŞampiyonlar Ligi'nde Kenan Yıldız fırtınası! Tarihe geçen gol

Şampiyonlar Ligi'nde Kenan Yıldız fırtınası! Tarihe geçen gol

17.09.2024 - 21:36 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında Milli futbolcu Kenan Yıldız’ın formasını giydiği İtalyan devi Juventus, Hollanda'nın köklü ekibi PSV'yi sahasında ağırladı. Maçı İtalyan ekibi 3-1 kazanırken Kenan Yıldız golüyle mücadeleye damga vurdu.

Şampiyonlar Liginde Kenan Yıldız fırtınası Tarihe geçen gol

Şampiyonlar Ligi'nde heyecan başlşadı. Thiago Motta yönetimindeki Juventus ile Peter Bosz yönetimindeki PSV, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 1. haftasında kozlarını paylaştı. Juventus maçtan 3-1 galip ayrılırken Kenan Yıldız maça damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Juventus'un gollerini 21. dakikada Kenan Yıldız, 27. dakikada Weston McKennie ve 52. dakikada Gonzalez kaydetti. PSV'nin tek golünü ise 90+3. dakikada Saibari attı.

İLK KEZ 11'DE

Juventus forması giyen milli futbolcu Kenan Yıldız, ilk Şampiyonlar Ligi maçına PSV karşısında çıktı.

MUHTEŞEM BİR GOL ATTI

21.dakikada Juventus'un sol kanattan geliştirdiği atakta Kenan Yıldız, çaprazdan ceza sahasına girip uzak köşeye muhteşem bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak iki direğin birleştiği yerden filelere gitti.

 

SEZONUN İLK GOLÜ

Kenan Yıldız'ın attığı nefis gol, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin ilk golü oldu.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Liginde Kenan Yıldız fırtınası Tarihe geçen gol

TARİHE GEÇTİ

Kenan Yıldız, 19 yıl 135 günle Juventus tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç oyuncu oldu. Önceki rekor, 13 Eylül 1995'te Borussia Dortmund'a karşı (20 yıl 308 gün) gol atan Alessandro Del Piero'ya aitti.

MAÇIN OYUNCUSU SEÇİLDİ 

Maçın başından sonuna kadar etkili bir performans ortaya koyan Milli yıldız, Mücadelenin oyuncusu da seçildi. 

'İNANILMAZ BİR AKŞAMDI'

Kenan Yıldız maçın ardından şu sözlerle duygularını dile getirdi:

Şampiyonlar Ligi özeldir. Bu, bir futbolcunun yaşamak isteyeceği türden bir maçtı. Böylesine prestijli bir sahnede oynamak rüya. Söylenecek fazla bir şey yok, harikaydı. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçımda böyle bir gol atmak... İnanılmaz bir akşamdı, tüylerim diken diken oldu.

Del Piero'nun attığı gibi bir gol attığım için çok mutluyum. Onun gibi sevinç yaptım. Bu gece 'maçın oyuncusu' ödülüyle uyuyacağım.