Burcu Kapu

Burcu Kapu

burcukapu@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Uzun aralar sonrası ilk maçlar hep tehlikeli olur. Galatasaray da 5 hafta aradan sonra lige eski ritminden uzak geri döndü. Temposu düşük ve golsüz geçen ilk yarı, büyük bir özlemle tribünleri dolduran taraftarların da coşkusunu düşürdü
.İlk 11’de Mertens’siz sahaya çıkan Galatasaray’ın oyun gücü etkilenecek mi sorusuyla başladı maç. Yerine oynayan Mata her ne kadar eksikliğini hissettirmeyecek akıl ve yeteneğe sahip olsa da, belli ki artık vücudu futbol oynamaya elverişli değil. Maçın başında sakatlanıp çıkınca Galatasaray orta sahasından forvet hattına top taşınması da sıkıntıya girdi.
Bölgenin asıl oyuncusu Mertens yok, yedeği Mata oyundan çıkmış, bölgeye idareten vekalet eden Yunus da oyun kurulumunda ve hareketlenmede geç kalıp Icardi’ye uzak oynayınca, Galatasaray hücum üretmekte zorlandı. Sarı-kırmızılıların ön hattındaki oyuncular ilk yarı rakip ceza sahasında sadece 6 kez topla buluştu, İcardi, Kerem’in servislerini değerlendiremedi. Sarı-kırmızılılar uzun süredir resmi maç yapmamanın hamlığıyla soyunma odasına gitti. 
Kasımpaşa’nın kendi yarı sahasını terk etmediği ve kalesini kalabalık koruduğu maçta Galatasaray’a üç puan, yeni transferi Zaniolo’dan geldi. Oyuna girer girmez golünü atan İtalyan yıldız, tribünleri de ateşledi. Statta ise golü atan oyuncu olarak depremde hayatını kaybeden Muhammed Emin Özkan’ın ismi anons edilince, sanırım herkesin yüreği burkulmuştur. Dilerim tüm spor kulüpleri en azından sezon bitene kadar depremi bir şekilde unutturmamaya devam eder.
Sarı-kırmızılıların tamamlanmış transferlerinden sonra oyununa dair birkaç şey söylemek gerekirse; Adekugbe oyunu genişletiyor ancak Kerem çizgiye gelip pas opsiyonu yaratmaya çalıştığında devamlılık sağlayamıyor. İlk maçı olduğu için bu uyumsuzluk olabilir ancak Galatasaray beklerin katkısını geliştirmek zorunda gözüküyor.
Yunus’un bu seviyeler için hala gelişime ihtiyacı var. Marcao’nun kaybını bir an bile hissettirmeyen Abdülkerim kusursuza yakın oynuyor.
Sarı-kırmızılılar bu maçla beraber galibiyet serisini 14’e çıkararak yeni bir rekora imza attı, Süper Lig’de en uzun galibiyet serisi. Her şey iyi, hoş, lakin Okan Hoca’nın bir an önce Mertenssiz oyuna bir çözüm bulması gerekiyor. Meğer yıldız oyuncu takımın her şeyiymiş. Hatlar arasındaki bağlantıyı sağlaması, takım presini yükseltmesiyle belki bugüne kadar oyuna istatistik olarak değil ama takımın oynamak istediği oyunun lideri olarak etki etmiş. Bazı oyuncular Mertens gibi yokluklarıyla varlıklarının değerini gösterir.  
Son bir söz de rakip takımın teknik direktörü olarak eski evine dönüş yapan Selçuk İnan için söylemek istiyorum. Eminim futbolculuk dönemindeki sergilediği centilmenlik ve çalışkanlığı hocalık döneminde de sergileyecektir. Henüz yolun çok başında. Kendisini bu sezon saha kenarında hiç takım elbiseyle görmemiştik. Belli ki bu “jilet” gibi kıyafetini kaptanlığını yaptığı kulübe saygısından özenle seçmiş, pek de iyi etmiş. Belki küçük ama güzel bir detay.