F.Bahçe’nin eksikleri

Haberin Devamı

Seyircisi önünde sezonun ilk resmi maçına çıkan Fenerbahçe turu atlamasına rağmen oynadığı oyunla yüzleri güldürmedi. Yine kötü başlayıp yine erken bir gol yiyen takımda sorunlar ne?
Önce Krunic. Hani o yarışmadaki gibi 100 kişiye sorsak Krunic’i, 99’u “İlk 11’de gördüğümde moralim bozuluyor” der. Kalan bir kişi de fazla naiftir, kırıcı olmak istememiştir. İlk yarı pas hatası yapıyor ıslıklanıyor, topu alamıyor yine ıslık. Sezonun ilk iç saha maçında bir oyuncu daha ilk yarıda ıslıklanıyorsa artık tahammül yok demektir. Topsuz oyunda yok, ikili mücadelede yok, baskı neredeyse hiç yok. İsmail’in basıp aldığı toplarla takımı hücuma kaldırmasının yarısı Krunic’te yok. Belli ki Mourinho geriden çıkışta pas kalitesi konusunda ısrarıyla Krunic’i tercihi ediyor. Ama Krunic’te pas kalitesi dışında her şey ziyan.
İkinci sorun olarak rakibin %60’ı gören topla oynamasını ve o bayıltıcı pasları yaparken stoperlerini yarı sahaya kadar çıkarttıklarını yazmak lazım. Geçen yıldan farklı bu sene ön alanda baskı ve hareketlilik gösteremeyen bir Fenerbahçe izledik şimdiye kadar. Dzeko tam baskıyı başlatacak bir bakıyor orta saha uzakta defans gözükmüyor bile. Krunic çakılı kaldığı ve Fred henüz ritmini bulamayıp çok pas hatası yaptığı için Szymanski merkezde geniş bir alanı kontrol etmek zorunda kalıyor. Bu arada sakatlanıp yerini İsmail’e bırakan Fred ise geçen sezonun kabusunu anımsattı. Orta sahada sakatlığı, cezası bitmeyen Fenerbahçe’nin Krunic’ten çıkıp güçlü bir takviye ihtiyacı bağırıyor.
Kötü tablonun üçüncü sebebi edilgen Fenerbahçe. Topu ve oyun kurulumunu rakibine bırakan, rakibe yaklaşmayan, ısırmayan, top kaybedince pres yerine orta saha çizgisine çekilip bekleyen oyun anlayışı kimseyi mutlu etmez. Öyle ki iç sahada 1-0 mağlupken ilk yarı sarı lacivertlilerin yaptığı faul sayısı sadece bir. Mourinho defansif oyun oynatır diyenler olacaktır ama defansif oyun başka yumuşak oyun başka. Fenerbahçe ısırmayan bir oyun oynuyor. Yine de kenarda Mourinho’yu görmek Lille maçı öncesi sorunların çözüleceğini hissettiriyor.