Almanya ile benzerliğimiz

Haberin Devamı

Turu garantilemiş Almanya, İsviçre karşısında son grup maçına da aynı 11 ile çıktı. Genç hoca Nagelsmann, yaşından dolayı “tecrübesiz” olsa gerek, İlkay yorulur, Muisala sakatlanır demedi, üç maçta da ideal 11 ile sahaya çıktı. Normal diyeceksiniz, adamların neticede bir ideal 11’i var, turnuva başlamadan karar vermiş, her maç dene-yanıl yapmamış.
O halde dünkü maçı konuşmaya Nagelsmann ile başlayalım. Aslında Alman Futbol Federasyonu Başkanı’yla başlamak da iyi bir fikir olabilirdi ancak kendisinin ismini bilmiyorum. Turnuva boyunca yabancı basını da takip etmeme rağmen Alman gazetelerinde de ismine rastlamadım. Değişik Alman işleri işte... “Federasyonun ön planda olmadığı bir turnuvada Almanya’dan başarı beklemek manasız.”
Almanya için turnuva dün İsviçre karşısında başladı. İsviçre enteresan bir takım. Etkili bir anlık pres, kazanılan bir top, nefis bir Freuler pası ve Ndoye bitiriciliğiyle ilk golü atan taraf oldular. Topa daha çok sahip olan taraf Almanya olsa da, İsviçre’nin kapadığı alanlar, özellikle İlkay’ı kitlemeleri ve orta sahada pas bağlantısını kesmeleriyle Almanya topun hızını artırmada zorlandı. Kroos’un forvet oyuncularına yakın oynamaya çalışması bile top dağıtmada faydalı olmadı.
Nagelsmann bizimkine benzer bir kadro planlamasıyla turnuvada ilerliyor, 9 numarasız. Havertz’i santrforda oynatıp asıl 9 numara Füllkrug’u hamle oyuncusu olarak kullanıyor. Havertz ve Barış Alper 9 numara değiller ama benzer karakterde oyuncu da değiller. Bu oyunda Havertz derine gelip alan açıp top dağıtıyor. Wirtz ve Musiala gibi hem iç alanı kullanabilen hem de son vuruşu iyi iki kanat oyuncusu olmasının avantajı şimdiye kadar işe yaramıştı. Ama karşılarken savunmada beş kişiye dönen İsviçre, Almanya’nın kanat oyuncularının tüm etkinliğini ilk yarıda söndürdü. İkinci yarı forvet hattını değiştiren Almanya’da Nagelsmann’ı son saniyede bir 9 numara rahatlattı. Nagelsmann ve Montella forvetsiz oyunla bir şey deniyor. Ama Nagelsmann farklı olarak plan tutmadığında hızla değişiklik yapıp son anda da olsa yanıt alıyor.
Not: Tırnak işaretiyle yazılmış tüm kelimeler kinaye amaçlıdır, latifedir, şakadır, gerçek değildir.