GalatasarayBülent Uygun'dan Rey Manaj açıklaması

Bülent Uygun'dan Rey Manaj açıklaması

12.07.2024 - 14:35 | Son Güncellenme:

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun takımdaki geleceği merak edilen yıldız golcü ile ilgili açıklama yaptı.

Bülent Uygundan Rey Manaj açıklaması

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Transfer sezonları çok zordur. Çünkü ekonomik anlamda malum ülke değiştirecek olan futbolcu, biraz daha fazla istiyor. Biz hiçbir futbolcuya değerinden fazla vermek tarafında değiliz. Malum menajerler de aynı futbolcuyu çeşitli fiyatlarla sunuyor. Sonra o menajerden almazsanız diğer menajer diğer futbolcuyu arayarak onu ayartıyor. Olan transferi bozabiliyor. Böyle sorunlarla karşılaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-beyazlı ekip kulüp tesislerinde ilk etap kampını tamamladı. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan teknik direktör Bülent Uygun ilk etap kamp çalışmalarını değerlendirdi. Yeni sezon hazırlıklarına iyi bir şekilde devam ettiklerini ifade eden Uygun, "İlk etap itibariyle baktığımızda kazasız belasız 15 günümüzü en iyi şekilde geçirdik. Yeni takımımıza katılan 3 tane arkadaşımız oldu. Onlar da adaptasyon sürecini güzel bir şekilde atlattı. Kuvvet ve devamlılık idmanlarımızı yaparak elimizdeki kadroyla ön hazırlığımızı bitirmiş olduk. Takımımızdan ayrılan 17 arkadaş oldu. Şimdi bundan sonraki süreç içinde transfer komitemiz, Gökhan Karagöl ve yönetim aynı zamanda scoutları beraber izliyorlar. Erzurum kampına da 3-4 tanesi yabancı olmak üzere 3-4 tanesi de Türk futbolcu olmak üzere eksik bölgelerimize bir takviye yapmaya çalışacağız. Oradaki planladığımız 5 tane hazırlık maçı var. Orada da eksiklerimizi görüp ondan sonra eksik bölgelerimizi transfer yaparak yolumuza güzel bir şekilde devam edeceğiz. İlk maçımız Trabzonspor'la. Trabzon ile ‘Bismillah’ deyip sezonumuzu açmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

"MENAJERLER TRASFERLERİ BOZABİLİYOR"

Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Uygun, “Transfer sezonları çok zordur. Çünkü ekonomik anlamda malum ülke değiştirecek olan futbolcu, biraz daha fazla istiyor. Biz hiçbir futbolcuya değerinden fazla vermek tarafında değiliz. Türkiye'deki borçsuz kulüp olarak 22 seneden beri Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu bunu muhteşem bir şekilde yapan bir yönetim. Dolayısıyla kulübün her kuruşunun değerli olduğu bir ortamda transferi de hatasız yapmaya çalışıyorlar. Biz diğerleri gibi çok büyük maddi destek almadan eldeki kadroyla 7 kere Avrupa'ya, bir kere Şampiyonlar Ligi'ne gidip, bir de kupa kazanmış bir doğru yönetim anlayışından bahsediyoruz. Zor geçiyor, çünkü biz hakkından fazlasını vermek istemiyoruz. Malum menajerler de aynı futbolcuyu çeşitli fiyatlarla sunuyor. Sonra o menajerden almazsanız diğer menajer diğer futbolcuyu arayarak onu ayartıyor. Olan transferi bozabiliyor. Böyle sorunlarla karşılaşıyoruz. Yoksa onun dışında Sivasspor'un genel anlamda dünyadaki bütün futbolcuların işte paralarının ödendiğini, şehrin insanların sevgiyle karşıladığını anlatan bir süreçle karşılaşıyoruz. Onunla ilgili bir sıkıntı yok. Sadece ve bu süreci biraz daha doğru ve temkinli bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"MANAJ TRANSFER BÜTÇESİNİ BELİRLEYECEK"

Arnavut golcü Rey Manaj’ın transfer durumu hakkında da konuşan Uygun, “Şimdi Rey Manaj’dan gelecek olan para, ekonomik olarak kulübümüzün transfer bütçesini belirlemeyi sağlar. Yoksa onun dışında Rey Manaj satılmazsa zaten, bu ligde çok önemli ve kaliteli bir santraforu tekrar transfer etmiş oluyoruz. O yüzden biraz da ona da bağlı ama onun haricinde de biz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kısa süre içinde en azından alternatif santrafor, 2 tane kenar, 1 sekiz numara ve 1'de defansa takviyeyi yapmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

"2 BİN 500 KİŞİLİK BİR TARAFTAR GRUBU BİR ARAYA GELMİŞ OLACAK"

Taraftarlara kombine bilet çağrısında bulunan Uygun, şöyle konuştu:

“Ben kombine fiyatlarını gördüm. Gerçekten bu şartlarda, sırf taraftar gelsin, takımına sahip çıksın, ona sevgisini göstersin diye yönetimimiz böyle bir karar aldı. O yüzden yönetimi tebrik ediyorum. Şimdi bu saatten sonra taraftara düşen kombineleri satın almak. Bununla beraber gurbetçi dostlarımız geliyor. Onlar da formalarını satın alıp, kombineleri alıp da taraftar gruplarına hediye etmelerini istiyorum. Ben taraftarlar grubunun birleşmesini sağlamıştım. ‘Kırmızı Duvar’ diye bir taraftar grubumuz oluşuyor. Ondan sonraki süreç içinde yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir taraftar grubu bir araya gelmiş olacak. Gençlerimize, Sivasspor'u sevenlere kırmızı duvarın etrafında kombinelerini alarak yerlerini almalarını istiyoruz. Çok güzel bir taraftar şölenini onlardan bekliyoruz.”