DiğerBora Altıntaş: Hedefim BMX Simple Session’da podyum

Bora Altıntaş: Hedefim BMX Simple Session’da podyum

07.06.2022 - 14:40 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin BMX'teki yükselen yıldızı Bora Altıntaş, FISE Dünya Serisi’nin 25. yıl dönümünün kutlandığı FISE Montpellier BMX Street Pro’nun ardından Skorer'e özel açıklamalarda bulundu.

Bora Altıntaş: Hedefim BMX Simple Session’da podyum

Fransa’da istediği performansı sergilediğini söyleyen Red Bull sporcusu, ‘‘Fise Montpellier benim için çok maceralı oldu. İstediğim performansı gösterdim. Son sekiz sporcu arasına kalmayı başardım’’ dedi. 7-13 Haziran’daki BMX Simple Session hakkında da konuşan Bora Altıntaş, hedefinin finaller ve podyum olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

-FISE Dünya Serisi’nin 25. yılının kutlandığı FISE Montpellier BMX Street Pro’da yarıştın. Atmosfer ve yaşadıklarını bizimle paylaşabilir misin?
Fise Montpellier benim için çok maceralı oldu. Bazı olumsuzluklar olsa da istediğim performansı gösterebildim. Antrenman günü öncesi küçük bir gıda zehirlenmesi ve hastanede 12 saat kaldıktan sonra dinlenip, antrenmanlara çıktım. Yarışma günü kendimi daha iyi hissediyordum ve elemeleri 70 seçilmiş sporcu arasından sekizinci olarak finallere kalmayı başardım. Finaller ise çok çekişmeli geçti maalesef istediğim podyumu alamadım. Ama pes etmek yok önümüzdeki yarışmada tekrar deneyeceğiz.

-Organizasyonda final bölümüne kaldın, performansından memnun muydu?
İstediğim performansı hemen hemen tam olarak yapabildim. Performansımdan memnundum fakat istediğim sonucu alamadım. İlk 10 içerisinde puanlar çok yakın ve sürekli pozisyon değişiklik gösterebiliyor.

Haberin Devamı

-Ülkemizdeki BMX’e olan ilginin artığını düşünüyor musun?
Ülkemizde gün geçtikçe yeni sporcular doğuyor ve bu da beni çok mutlu ediyor. Camia gittikçe büyüyor. Sürekli benden ilham aldıklarını beni örnek aldıklarını söyleyen insanlarla karşılaşıyorum. Güzel, doğru örnek olabildiysem ne mutlu bana!

-Peki sen bu spora başlamaya nasıl karar verdin?
Ben eskiden tüm sporlarla uğraşan fakat son zamanlarda kendimi bilgisayar oyunlarına kaptıran bir çocuk olmuştum. Arkadaşlarımın beni zorla evden çıkarmasıyla bu spora başladım ve bugünlere geldim.

-Ailenden ilk olarak nasıl bir tepki aldın. Şu anda tepkileri nasıl?
İlk olarak ilginç bir spor, tehlikeli bir spor olduğu için pek güzel tepkiler almadım. Fakat sonrasında onlar da bu sporu anladıktan sonra dünyada kimsenin veremeyeceği desteği verdiler bana. Ailemi çok seviyorum onların desteği sonsuz.

-Şimdi önünde 7-13 Haziran’daki BMX Simple Session organizasyonu var. Oradaki hedefin nedir?
Simple Session diğer en zor en büyük yarışmalardan biri. Tabii ki hedefim finaller ve podyum. Ama dediğim üzere yarışmalar çok çekişmeli ve puanlar çok yakın oluyor. Elimden gelenin fazlasını yapacağım.

Haberin Devamı

Bora Altıntaş: Hedefim BMX Simple Session’da podyum

- Peki bir BMX sporcusunun antrenman temposu nasıl oluyor?
Benim kendi antrenman tempomdan bahsedecek olursak, haftanın dört günü bisikletin üstünde iki günü ise fitness ve koşu yaparak geçiyor. Bir gün de kendime dinlenme günü veriyorum. BMX antrenmanlarım 4-5 saat arasında oluyor. Fitness ve koşu antrenmanları ise 1-2 saat oluyor.

- Spora büyük destek veren Red Bull’un bir sporcusu olmanın kariyerindeki önemi nedir?
'Red Bull sporcusu olmak' demek çok destekçi bir ailenin parçası olmak demek. Hem manevi hem maddi açıdan büyük destek almak bana büyük motivasyon veriyor. Bütün gözler üzerinizde oluyor. Diğer yandan sayılmayacak kadar önemi var diyebilirim.

-Son olarak Red Bull sporcusu olduktan sonra nasıl bir değişim yaşadın?
Red Bull sporcusu olduktan sonra yarışmalara daha kolaylıkla gidebilmeye başladım. Motivasyonum daha üst seviyeye çıktı ve tanınırlığım arttı. İnsanlar beni daha çok örnek almaya başladı ve benim gibi olmak isteyen bir sürü sporcu var. Ben de onlara en iyi şekilde örnek olmaya çalışıyorum. Red Bull sporcusu olduktan sonra BMX tam olarak mesleğim haline geldi. Bu yüzden hayatımı daha çok düzene soktum. Daha büyük hedefler belirledim ve daha çok çalışmaya başladım.

Haberin Devamı

Bora Altıntaş: Hedefim BMX Simple Session’da podyum