Savunmada sorun büyük

Haberin Devamı

Trabzonspor’un Beşiktaş maçında 10 kişi kaldıktan sonra savunmaya kapanmasını anlayabilirim. Mazereti vardı, haklıydı. Peki ya Kayserispor maçı?
Gördük ki bordo-mavili ekip galibiyete endeksli bir oyun taktiğiyle maça çıktı, tüm hatlarıyla yüklendi.
Buna da eyvallah...
Ancak öyle ailecek ofansa çıkarken, savunmayı unutmayacaksınız! Nitekim Kayserispor rakibinin çok adamlı çıkışlarına müthiş bir direniş gösterirken, uzun toplarla ve üçüncü bölgedeki etkili kramponlarıyla pozisyonlar üretti.
Denswil tecrübeli ancak Cardoso’nun arkadan tendonuna vurmasını ona yakıştıramadık, kritik bölgede oynuyor, farkında değil!
Pozisyon hakem Mehmet Türkmen’in önünde, durdu, VAR’dan destek bekledi, sorumluluk alamadı maalesef! Haa önün kapalı olur, eyvallah, cümle alem gördü, o süzemedi, olacak iş değil! Sanırım Mourinho’nun nazarı değdi ona, anımsayın ünlü hoca ona olan beğenisini dile getirmişti!
Penaltıyı Attamah kullandı, Uğurcan kurtardı...
Bu oyunda takım savunmasını öne çıkaramıyorsanız, vay halinize! 12’de Hasan Ali Kaldırım, gelir, faturayı kesiverir!
Evet ilk yarıda baskılı oynayan Trabzonspor’du ancak en çok pozisyon üreten Kayserispor oldu. Öyle fırsatları cömertçe harcadılar ki, onlar da bizler de şaşırdık!
Fırtına’nın savunması SOS veriyor hocam!
Ya Uğurcan olmasaydı? Fark bir değil, iki, üç, hatta dört olurdu! Rakibin attığı gollerde yapacağı bir şey yoktu.
Bir de Mendy, bir orta sahada, bir savunmada. Topa sahip olan Trabzon, gelin görün ki, etkili olan, üreten Kayserispor!
Yani topla oynama yüzdesi gördük ki bazen pek işe yaramıyor! Akıllarda kalan tek pozisyon Bardhi’nin üst direkte patlayan şutu, hepsi o kadar!
Boa Morte, Cardoso ve Nazon... Savunmalarından çıkan her topta, pozisyona girdiler, Uğurcan’la burun buruna kaldılar. Ya Uğurcan kurtardı, ya da fileleri bulamadılar. Nitekim 63’de Nazon’un asistini Boa Morte golle taçlandırdı, farkı ikiye çıkardı.
Ne var ki Gökhan’ın çift sarıdan kızarması bordo-mavili ekibi biraz olsun ayağa kaldırdı, Umut Bozok 89’da farkı bire indirdi. Uzatmanın son saniyelerinde Nwakaeme savunmanın arkasında nefis kesti, Denswil şık bir vuruşla skoru eşitledi.
Eee futbol böyle bir oyun, buldu mu atacaksın arkadaş, fark yapacağın maçta bir puana razı olursunuz, tıpkı Kayserispor gibi!
Evet, Güneş hocanın mazareti var, Fırtına’yı yarı yolda aldı, kadro yapılanmasında ve transferlerde dahli yok. Ancak Güneş mazeretlere sığınmaz, bakalım Trabzonspor’u yukarıya taşır mı, yarışa sokar mı? Ancak Güneş zoru sever, kolay kolay pes etmez.