Onuachu kalsaydı böyle mi olurdu?

Trabzonspor Fırtınası’nın yerinde ‘yeller’ esiyor!... Yabancı ve yerli tam tamına 13 transfer yapıldı. Bordo-mavili ekibin fotoğrafına bakıyorum, negatif ötesi, gelecek adına S.O.S sinyalleri veriyor! 
Şenol Güneş’in bu görevi üstlenmesi müthiş bir özveridir. Başka bir deyişle Güneş, taşın altına elini değil adeta gövdesini koydu! O yuvadan yetişti, ekmeğini yedi, suyunu içti. Ahde vefadır bunun adı.
Güneş hocanın zorlukları aşacak tecrübesi var, var olmasına da, elinin altındaki kadroyla yetinmek zorunda. Ta ki ara transfere kadar!
Bordo-mavili ekip evet üretiyor, ama atamıyor!
Peki kardeşim, Paul Onuachu’yu niye kadroda tutamadınız?
Evet, kiralık idi, tamam. Eee onca yabancıya verdiğiniz bonservis bedelini Onuachu’ya yatırsanız fena mı olurdu? Bitmedi, Alexander Sörloth ve Andreas Cornelius’un Trabzon’la yolları kesişti, müthiş bir performans ortaya koydular, sonra Avrupa’ya kanat çırptılar...
‘Kaçan balık, büyük olur’ derler büyüklerimiz. Trabzonspor’un elinden kaçırdıkları da çok büyük oldu.

Haberin Devamı

Yol arkadaşım, dostumdu

Ercan Güven, bizim kulvarın usta kalemlerinden, Milliyet’in temel taşlarından biriydi, yol arkadaşım, dostumdu... Kalemini hiçbir zaman eğip bükmedi, kimsenin adamı olmadı, dik durdu, sessiz sedasız aramızdan ayrıldı, göçüp gitti.
Evet, ölüm gibi bir gerçek var, ama bazı ölümler insanın içini acıtıyor, yakıyor, Ercan Güven gibi... Biliyorum ki, Ercan Güven tozlu raflarda kalan yazılarıyla, eleştirileriyle sonsuza dek unutulmayacak, eserleriyle yaşayacak. Güle güle güzel adam, ışıklar her daim yoldaşın olsun, silinmeyecek izler bıraktın bize, topluma, herkese.

Avrupa'da yapabilir mi?

Fenerbahçeli dostlarımın şu aralar ağzını bıçak açmıyor! Eeee yerden göğe kadar haklılar, Mourinho gibi dünyaca ünlü teknik adamdan büyük beklentileri var, var da pek ışık göremiyorlar, umutsuzlar!
Galatasaray iyi oynadı, haklı bir galibiyet aldı. Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezondan ne farkı var, soruyorum. Yani Mourinho geldi de ne değişti arkadaş? Ağır abi, derbiden sonra basın toplantısına katılmadı! Neymiş Okan Buruk’un toplantısı uzamış, toplam 14 dakika sürmüş. Acaba Mourinho bunu Avrupa’da yapabilir mi, asla! Kamuoyuna yenilginin nedenlerini anlatacaksın, öyle kaçmak yok, ne yani dokunmazlığın mı var? Kaçarak, gerçekleri örtemezsin eyyy Mourinho!

Haberin Devamı

Güzel sözler

“İki şeye hakkım var: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olmazsam, ötekini isterim, çünkü kimse beni canlı tutsak edemez.” - CHE GUEVARA