Mourinho savunma yaptırmaya mı geldi?

Biz gazeteciler halkın arasına karışırız, öyle oturduğumuz yerden ahkam kesmeyiz. Sokaktaki insanlarımızla diyalog kurarız, zaman zaman onların konuşmalarına kulak kabartırız.
Şu sıralarda Gelibolu'da bizim kulvarın gündemi tamamen Fenerbahçe'ye endeksli. Hani derler ya, "Bir söyle, bin ah işit" misali. Abartmıyorum, Fenerbahçe'ye gönül verenler, aynen yukarıdaki atasözümüz gibiler, bir göz yaşı dökmedikleri kalıyor!
Yakın dostlarım, "Mourinho imiş, olsa ne olur, olmasa ne olur. İsmail Kartal gitti de ne değişti Allah aşkına. Onun zamanında daha iyi futbol oynuyorduk. Mourinho, o kadar oyuncu aldı da ne oldu?" diyorlar. Valla, onların bu görüşüne katılmamak mümkün değil.

Mourihno farkınını bir türlü ortaya koyamadı! Galatasaray ile puan farkı beşe çıktı. Kapanır mı, olabilir, ama kayıp, kayıptır! Kaldı ki arkadaş, koca Fenerbahçe, üç puanı korumak için savunmasına yaslanır mı, tehlikelere davetiye çıkar mı, çıkarırmış demek!
Benim gözlemlerim ise şöyle;
Jose Mourinho rakipleri analiz etmekte sıkıntı yaşıyor, maçlarda fazla temkinli davranıyor. Oğuz Aydın, Cenk Tosun ve Levent Mercan gibi kendi yapmadığı transferleri oynatmaya sıcak bakmıyor, süre vermiyor. İrfan Can Kahveci konusunda da benzer bir takıntısı var. Belli bir şablona sahip ve hiç esnek davranmıyor.
Bir not: Geçtiğimiz sezon İsmail Kartal sezon başında 9'da 9 yapmıştı... NOKTA!
***

Zor ama imkansız değil
Bu oyunda takımların kalbi orta sahadır, lamı-cimi yok! Beşiktaş mı, valla o alan yani kalbi sürekli tekliyor! Al Musrati, Gedson, Joao Mario, Rafa Silva, Salih Uçan, Muçi... Kim ne derse desin, orta sahayı Gedson ayakta tutuyor, Kartal geçişi onun üzerinden yapıyor. Biraz düşse, vay ki, vayyy!
Al Musrati'nin maliyeti belli. Konya maçında sonradan oyuna girdi, attığı toplam altı pas var, o da rakiplere! Yahuu kardeşim Salih Uçan ne güne duruyor, iki tane Al Musrati ve Joao Mario eder... Muçi de müthiş güven erozyonu yaşıyor, toparlar mı, soru işareti!
Konya maçında Rafa Silva'nın attığı o golü, bu takımda kimse atamaz. Rakipler boş durmuyor, analizler yapıyor, kuşkusuz Rafa Silva'ya önlem alıyorlar, haklılar, ee o da etten kemikten oluşmuş, robot değil ki!
Beşiktaş bugün Lyon ile karşılaşacak, rakip istim üzerinde. Kartal'da Paulista'nın olmayışı büyük dezavantaj kuşkusuz. Dileriz Kartal oradan puan ya da puanlarla döner. İşi zor, ama imkansız değil. Çünkü, ardından Galatasaray derbisi var, Lyon karşısında skor tabelasında oluşacak rakamlar derbiyi de yakından ilgilendiriyor!
***

Haberin Devamı

GÜZEL SÖZLER
"Sevginin gücünün, gücün sevgisini geçersiz kıldığı gün, dünya barışı bilir."
MAHATMA GANDHİ

Haberin Devamı