Mourinho, isyan etmekte haksız mı?

Haberin Devamı

Kurallar, uygulanmak için vardır, hiç kimse kafasına göre takılamaz! Bizim kulvarda oldum olası şu çifte standart uygulamalarını gördükçe sinirlerim tavan yapıyor! Yeni seçilen TFF'nin bunu ortadan kaldırmak için kolları sıvaması şart. Tabii ki MHK'ye de çok iş düşüyor.
Örnek çok, yerimiz dar! Mourinho babamın oğlu değil, çizgiyi ihlal ettiği için ona çıkan bir sarı kart var, isyanında haklı. Hakemlerimizin 'Birine var, diğerine yok', anlayışını yıllardır izliyoruz. Hadi bunu geçtik, hani değişen oyuncu en yakın yerden çıkacaktı? Kuralı ben koymadım, uygulama var mı, sıfır ötesi! EURO 2024'te pozisyonlara itirazı izlediniz mi? İki takımın kaptanı orta hakemin yanına geliyor, hepsi o kadar. Biz de mi? Neredeyse ailecek hakemin etrafını sarıyorlar, bir dövmedikleri kalıyor! Artık bu çifte standartı sahalardan silmenin zamanıdır, eyyy TFF!
***
Seba hep kalbimizde
"Futbol sadece şampiyonluklara sevinmek değildir. Bunu belli değerlere sahip çıkarak yaşamaktır..." Ne güzel söylemiş Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman abi (Seba), günümüz futboluna adeta ışık tutan kelimelerdir. On yıl önce 13 Ağustos'ta kaybettik Süleyman abiyi. Yıllarca aynı masaları paylaştım, 'eski dostlar' şarkısını fırsat buldukça dinlerim, onu anarım. Bizler, eski dostların seni hiç unutmadık, özlemimiz tükenmek bilmiyor abi, ışıklar yoldaşın olsun, büyük başkan.
***
Durmak yok, yola devam
Avrupa'da ülkemizi temsil eden takımlarımızı renk farkı gözetmeksizin gönülden desteklerim... Fenerbahçe, Lille'i geçemedi, Devler Ligi şansını kaybetti. UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam edecek... Fenerbahçe baskılı oynadı, rakibin kendi kalesine attığı golle maçı uzatmaya götürdük, iki topumuz da direkten döndü, kaleciyi geçemedik. Uzatmada rakibin penaltı golüyle, büyük hedefi kaybettik. Açıkçası yazık oldu Fenerbahçe'ye, ne diyelim, inşallah Avrupa Ligi'nde emin adımlarla yollarına devam ederler, etmeleri de gerekir ülke puanı açısından.
***
Anında yayınlansın
Premier Lig'de hakem ve VAR kararlarının stadyumla birlikte eş zamanlı olarak sosyal medya platformu X'te de yayınlanacağı ifade ediliyor. Bu haber henüz netlik kazanmadı, ancak girişimler var, keşke bizde de uygulansa. Niye gizliyoruz, niye günler sonra VAR konuşmalarını yayınlıyoruz? Yayınlansın, kamuoyu da bilsin. Bence hakemler ve VAR'daki arkadaşlar daha az hata yaparlar, ne dersiniz?
***
GÜZEL SÖZLER
"Yaşamın bana verdiği iki ders; çevreni gittikçe daralt, gereksiz kalabalıkların seni üzmesine izin verme."
FRANZ KAFKA