Montella’yı eleştirin ama hakkını yemeyin

Yazılı ve görsel medyada, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’yı eleştirenlerin sayısı az değil, olabilir! Neticede futbol göreceli bir oyundur, herkes farklı pencereden bakabilir, burada sıkıntı yok.
Örneğin forvetsiz oyun anlayışı eleştirilerde başı çekiyor! Ancak, güneşi de balçıkla sıvamayalım, İtalyan hoca başarılı bir grafik çiziyor, bunu pas geçemeyiz! Diyeceksiniz ki, ‘kadronun maşallahı var, müthiş yetenekli kramponları bünyesinde barındırıyor’ doğru... Gelin görün ki bu kadroyu kullanmak da ‘maharet’ ister. Ki Montella ‘sıfır’ forvetle oynasa da kazanıyor, skorlar onu haklı kılıyor.
İzlanda’yı tarihimizde ilk kez sahasında yenme başarısı gösterdik, buna ne diyeceksiniz? Üstelik o zeminde bırakın futbol oynamayı bir kenara ‘buz pateni’ yapılır! Bu tabloda hem zeminle, hem de rakiple mücadele etmek kolay mı sanıyorsunuz! Ay-yılldızlı ekibimiz, Reykjavik’te tarihi bir başarıya imza attı, geriye düştük, asla pes etmediler, son saniyeye kadar müthiş bir mücadele ortaya koydular, kazandılar, daha ne olsun?
Yiğidi öldüreceğiz, ama hakkını da teslim edeceğiz! Demem o ki Montella, eleştiriden çok övgüyü hak ediyor bence. Görüyoruz ki, son yılların bu ALTIN kadrosu müthiş bir uyum içinde, oynayanı, oynamayanı fark etmiyor. Tek parçalar, artı Montella’ya da hem sevgi, hem de saygı var... Bu faktörler, şu anki başarının mihenk taşlarından birisidir bence.
Uluslar Ligi’nde grubumuza bakıyorum, dişimize göre en iyi rakip Galler, İzlanda ve Karadağ kantarımızda bile yer kaplamaz! Kuşkusuz bu uzun soluklu ligde çok güçlü takımlarla da mücadele edeceğiz, asıl boyumuzun ölçüsünü bu kulvarda alacağız! Ne var ki, lejyonerlerden kurulu bu ekip, ülke insanını asla hüsrana uğratmayacaktır. NOKTA...

Haberin Devamı

GÜZEL SÖZLER

“Vicdanımız yanılmaz bir yargıçtır, biz onu öldürmedikçe...” HONORE DE BALZAC

Bu işte bir terslik var

Milli mola bitti, rotamızı yeniden lige çevirdik. Beşiktaş, Konyaspor ile kritik bir maç oynacak. Kritik diyorum, çünkü Konya’dan sonra Lyon ve hemen ardından Galatasaray deplasmanları var. Kartal’ın sahasında Konya’ya takılması, moral olarak çöküntülere yol açar!

Haberin Devamı

Kafama takılan iki konu var; biri Salih Uçan, diğeri Semih Kılıçsoy... Giovanni van Bronckhorst’un kadro tercihleri arasında ikisi de pek yok, çanta gibi yanında oturtuyor! Özellikle Semih Kılıçsoy’un yedek olması genç futbolcuyu demoralize ettiği gibi, A Milli Takım’da oynama şansını da bir hayli azaltıyor. Diğer yandan ne hikmetse Onana’ya bile şans veren Hollandalı hoca, Salih Uçan’ı pas geçiyor! Üstelik Onana da topun ağzında, bu işte bir terslik var!